Ο Τηλέμαχος Λουγγής στο Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Ο Καποδίστριας".

"Οι λόγιοι και η πτώση του Βυζαντίου", ήταν το θέμα της ομιλίας - συζήτησης που πραγματοποίησε ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας" σήμερα το απόγευμα. Εισηγητής, ο κύριος Τηλέμαχος Λουγγής, οδήγησε το κοινό στην τελευταία περίοδο του Βυζαντίου και το ρόλο των λογίων της εποχής, μέσα από μία μεστή ομιλία, που διήρκεσε περίπου τριάντα λεπτά και έδωσε το έναυσμα για τη συζήτηση που ακολούθησε.


O Tηλέμαχος Λουγγής γεννήθηκε το 1945. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιστορικό/Αρχαιολογικό) το 1967 και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Μεσαιωνικής Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Παρίσι Ι) το 1972. Έφεδρος Σημαιοφόρος ΠΝ 1972-1975. Από το 1975 εργάζεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και είναι Διευθυντής ερευνών. Έχει διδάξει μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997-1999) και έχει προσκληθεί από τα Πανεπιστήμια Πατρών (2001). Βιέννης (1991), Λονδίνου / King's College (2003) και Οξφόρδης / St. John College, Exeter College (2003). Έχει γράψει 7 βιβλία, γύρω στις 100 εργασίες στην ελληνική, γαλλική, αγγλική, γερμανική και ρωσική γλώσσα, έχει καθοδηγήσει δυο μεγάλα συλλογικά έργα και έξι διδακτορικές διατριβές. Έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον τριάντα επιστημονικά συμπόσια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ανακοινώσεις.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png