"Φλαμπέ. Η εκδίκηση των αστεριών". Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Τζίτζη.

Σύλλογος "Φίλοι Φιστίκι Φεστ". Δελτίο Τύπου. 
Ο Σύλλογος "Φίλοι Φιστίκι Φεστ", εμμένοντας στην παράδοσή του να δημιουργεί εκδηλώσεις ποιότητας με άξονες την Αίγινα, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, έχει τη χαρά να παρουσιάσει το νέο βιβλίο "Φλαμπέ Η εκδίκηση των αστεριών" (Εκδόσεις Νεφέλη) της Μαρίας Τζίτζη, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 19.45’, στον Πύργο Ράλλη (περιοχή Κολώνας).
Η Μαρία Τζίτζη, με ρίζες από την Αίγινα, είναι διακεκριμένη χημικός, οινολόγος, συγγραφέας και διεθνής κριτής οίνου. Είναι ήδη γνώριμη στους νέους επαγγελματίες της γαστρονομίας στο νησί μας, καθώς τους έχει αφιλοκερδώς μεταφέρει γνώσεις και εμπειρία μέσα από σεμινάρια και διαλέξεις.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Η Χρύσα Γιατρά Μπατζή Οινολόγος MSc O.I.V. Paris – sommelier
Η Γιούλη Επτακοίλη Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
Ο Τάσος Πρωτοψάλτης Executive Pastry chef, καθηγητής, συγγραφέας. Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Η ίδια η συγγραφέας
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης


Είσοδος ελεύθερη


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το 1985, ο διάσημος και βραβευμένος Γαλλοϊταλός μάγειρας Λουί Καραντί, παρασυρμένος από τον πυρετό του τζόγου, παίζει και χάνει το ένα από τα τρία αστέρια Μισελέν, που έχει κερδίσει το εστιατόριό του στην πόλη Σιέρ της Ελβετίας. Στο τραπέζι εκείνο της πόκας συμμετείχαν ένας Άγγλος δημοσιογράφος, ένας Γερμανός μάγειρας, ένας Ισπανός οινοχόος κι ένας Έλληνας μετρ ντ’ οτέλ, όλοι υπάλληλοι και συνεργάτες του εστιατορίου του σεφ.
Είκοσι οκτώ χρόνια αργότερα, όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες της μοιραίας εκείνης παρτίδας βρίσκουν τον θάνατο σε μυστηριώδη ατυχήματα ενώ παίρνουν μέρος ως δοκιμαστές-κριτές σε έναν εθνικό διαγωνισμό κρασιού στην Κύπρο.
Ένα ταξίδι στον λαμπερό κόσμο της γαστρονομίας, όταν σβήνουν τα αστέρια και ξεθωριάζουν οι περγαμηνές. Μια διαδρομή από τη Λεμεσό στην πρωτεύουσα της γαστρονομίας Λυόν κι από τη Σιέρ στον μαγευτικό αμπελότοπο του Βαλέ στη Γενεύη, γεμάτη γεύσεις κι αρώματα, ίντριγκες και ψυχολογικά δράματα, έρωτες κι ενοχές.
Μάγειρες και οινοχόοι, δημοσιογράφοι και δοκιμαστές-κριτές αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας που, αν δεν ήταν πασπαλισμένοι με τη χρυσόσκονη της φήμης, κανένας δεν θα τους αναγνώριζε. Γεμάτοι πάθη και μικρότητες αλλά και μεγαλοσύνη και γενναιότητα, ζουν φαντασμαγορικά και εντυπωσιάζουν για λίγο, όπως ακριβώς οι φλαμπέ δημιουργίες της κουζίνας οι οποίες, μόλις καεί η αλκοόλη, σβήνουν και βυθίζονται και πάλι στην αφάνειά τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).


Σύντομο βιογραφικό της Μαρίας Τζίτζη
Χημικός, Οινολόγος, Συγγραφέας, Διεθνής Κριτής Οίνου
Μέλος
Ένωσης Ελλήνων Χημικών
Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων
Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων
Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών Ανεξαρτήτων Εργαστηρίων Ποιοτικού Ελέγχου
Διακρίσεις
Chevalier dans l' Ordre du Merite Agricole - Republique Francaise / Knight of the Order of Agricultural Merit
Εκπαιδεύτρια σε τμήματα ΟΙΝΟΧΟΙΑΣ , BAR & RESTAURANT, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ «Le Monde».
Δημιουργία και λειτουργία τμήματος Οίνου του ΙΕΚ Αίγινας. (Γνωστικό αντικείμενο: οινολογία, γευσιγνωσία, συνδυασμός φαγητών - κρασιών).
Σύμβουλος οίνου (δημιουργία καταλόγου οίνων και ποτών, εκπαίδευση προσωπικού, οργάνωση και λειτουργία κάβας) σε εστιατόρια.
Διεθνής κριτής οίνου, δοκιμαστής σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png