Ημερίδα Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει στα πλαίσια της 10ης Γιορτής Φιστικιού το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. στο Λεούσειο Ίδρυμα με τα εξής θέματα:

1)Μυκητολογικές ασθένειες  Φιστικιάς και στρατηγικές ολοκληρωμένης διαχείρισης τους. Παρουσίαση: Δρ. Ειρήνη Βλουτόγλου Προϊσταμένη εργαστηρίου Μυκητολογίας Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

2)Παρασιτώσεις των Αιγοπροβάτων .Παρουσίαση : Καναβός Θεόδωρος Απόφοιτος Κτηνιατρικής Σχολής.

Ο  Αγροτικός  Σύλλογος Αίγινας ,στα πλαίσια της 10ης Γιορτής Φιστικιού , διοργανώνει στο Εκκλησιαστικό Λεούσειο Ίδρυμα το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11.00π.μ., Ημερίδα με θέματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Πρόγραμμα Ημερίδας
10.45 π.μ.  Προσέλευση
11.00 π.μ. Έναρξη – Χαιρετισμοί .
Συντονιστής : Αλυφαντής Νίκος. Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας.
ΟΜΙΛΙΕΣ
11.15 π.μ.  Ομιλία με θέμα :  Mυκητολογικές ασθένειες της Φιστικιάς και στρατηγικές ολοκληρωμένης διαχείρισης τους .
Παρουσίαση: Δρ. Ειρήνη Βλουτόγλου  Φυτολόγος ,Μυκητολόγος Ερευνήτρια Προϊσταμένη εργαστηρίου Μυκητολογίας Μπενάκειου  Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.
Δρ Ειρήνη Βλουτόγλου. Φυτοπαθολόγος-Μυκητολόγος, Ερευνήτρια Β’, Προϊσταμένη του Εργαστηρίου Μυκητολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, που είναι το επίσημο Εργαστήριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) σε θέματα φυτοπροστασίας και φυτοϋγείας. Διαθέτει εμπειρία μεγαλύτερη των 30 ετών στη διάγνωση ασθενειών, στην έρευνα σε θέματα επιδημιολογίας μυκητολογικών ασθενειών και στην ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους. Τα τελευταία 12 χρόνια συμμετέχει στην Επιτροπή Φυτοϋγείας της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA) και σε Ομάδες Εργασίας του Διεθνούς Οργανισμού Φυτοπροστασίας (IPPC-FAO) ως ειδική εμπειρογνώμονας σε θέματα φυτοπαθογόνων μυκήτων καραντίνας. Εθνική εκπρόσωπος στο Δίκτυο EUPHRESCO για τη συνεργασία μεταξύ των Κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έρευνα σε θέματα φυτοϋγείας. Eπιστημονική υπεύθυνη των εργαστηριακών Φυτοϋγειονομικών ελέγχων που διενεργούνται στα εισαγόμενα και εγχώρια παραγόμενα φυτά και φυτικά προϊόντα καθώς και των ελέγχων που διενεργούνται στο πλαίσιο των Επισκοπήσεων για τη διατήρηση του Ευρωπαϊκου θεσμού των προστατευόμενων ζωνών. Τεχνική σύμβουλος σε θέματα φυτοϋγείας-φυτοπροστασίας του ΥπΑΑΤ και των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας. Συντονίζει και συμμετέχει σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και είναι συγγραφέας σε περισσότερα από 95 επιστημονικά άρθρα δημοσιευμένα σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά Συνεδρίων.
Ερωτήσεις – Συζήτηση.
12.15 μ.μ.  Διάλειμμα –καφές.
12.30 μ.μ.  Ομιλία με θέμα:  «Παρασιτώσεις των Αιγοπροβάτων(κοινουρίαση,  & ενδοπαρασίτωση) καθώς και την ψευδοφιματίωση.
Παρουσίαση :  Καναβός Θεόδωρος .Απόφοιτος Κτηνιατρικής Σχολής και τελειόφοιτος Θεολογικής Σχολής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2017 γραμματέας του Δ.Σ .της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας.
Ερωτήσεις –Συζήτηση