Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 στην Αίγινα στις 12-14 Οκτωβρίου.

Ένα τριήμερο με παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και υποβρύχιες ξεναγήσεις στην αρχαία πόλη της Αίγινας
 
Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα μνημεία και στο πολιτισμό. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ένα Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό, διοργανώνοντας παράλληλα ποικίλες εκδηλώσεις και επικοινωνιακές δράσεις. Οι εκδηλώσει περιστρέφονται γύρω από ένα θέμα και η κάθε χώρα επιλέγει το δικό της. Στην Ελλάδα για την διετία 2017/18 το θέμα είναι ΠΟΛ(ε)ΙΣ.

Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ διοργανώνουν στις 12-14 Οκτωβρίου παρουσιάσεις και ξεναγήσεις στα κατάλοιπα της αρχαίας πόλης και των αρχαίων λιμενικών εγκαταστάσεων της Αίγινας για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αίγινας.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των δράσεων, που είναι ανοιχτές και δωρεάν για το κοινό και τα δελτία τύπου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.
Οι υποβρύχιες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται με την συνδρομή του Δήμου Αίγινας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας.
 
 
Πρόγραμμα:
Παρασκευή 12/10, ώρα 7.30 μμ στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας
«Οι αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας και η συμβολή τους στην ακμή της πόλης»
Παρουσίαση των καταλοίπων της αρχαίας λιμενικής εγκατάστασης της Αίγινας από την αρχαιολόγο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δέσποινα Κουτσούμπα
 
Σάββατο 13/10
Υποβρύχιες ξεναγήσεις από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων
11 πμ. στην Κολώνα
15.00 μμ στον κρυπτό λιμένα Αίγινας
 
Κυριακή 14/10
10.30 πμ-12 μ «Γνωριμία με την αρχαία πόλη της Αίγινας» από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων Σοφία Μιχαλοπούλου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας.
 
Υποβρύχιες ξεναγήσεις από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων:
13.00 στον κρυπτό λιμένα Αίγινας
15.30 στην Κολώνα
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
 
Για τη συμμετοχή στις υποβρύχιες ξεναγήσεις είναι απαραίτητα: 1. μάσκα, 2. αναπνευστήρας, 3. βατραχοπέδιλα
Για τις υποβρύχιες ξεναγήσεις στον πολεμικό λιμένα Αίγινας: Ραντεβού στην είσοδο της περίφραξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Αίγινας
Για τις υποβρύχιες ξεναγήσεις στα βυθισμένα αρχαιολογικά κατάλοιπα στην παραλία της Κολώνας: Ραντεβού στο κέντρο της παραλίας Κολώνα (“Ξεφλούδα”)
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png