"Η Αποφασιστική Στιγμή". Έκθεση από το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας".

Δελτίο Τύπου-Φωτογραφικό Εργαστήρι
Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού συλλόγου Αίγινας ο Καποδίστριας, εκθέτει την φωτογραφική του δουλειά για την χρονιά που πέρασε με θέμα:
"Η  Αποφασιστική  Στιγμή"
στο Πύργο του Μάρκελλου 8-17 Ιουνίου.
Ένα καθαρά φωτογραφικό θέμα που ήταν όμως και η αφορμή για μια πιο καθαρή ματιά και παρατήρηση του κόσμου που ζούμε.
 ‘’Η  Αποφασιστική   Στιγμή’’
Υπάρχει μια στιγμή στον χρόνο, για τον καθένα μας που είτε φωτογραφίζει είτε όχι, οπτικά αφήνει το στίγμα της στην μνήμη μας και μας συνδέει με τα βιωματά μας και την ίδια την φιλοσοφική μας θεώρηση για την ζωή.
Η φωτογραφία από μόνη της μας θυμίζει συνέχεια την στιγμή που χάνεται, η εστίαση στην εικόνα είναι μια διαρκής άσκηση στη θέαση της ζωής που μας διέφυγε. Κι αυτό γίνεται αφορμή για έμπνευση, για όλες τις τέχνες, μόνο που στη φωτογραφία μια και αποτυπώνει τη ζωή,  μας φέρνει στη δύσκολη θέση να αναμετρηθούμε με το ερώτημα ποιοί είμαστε εμείς και ποιοί είναι οι άλλοι.
Η αποφασιστική στιγμή, τιμώντας με αυτόν τον όρο τον θεμελιωτή της φιλοσοφικής ‘’θέασης’’ της φωτογραφίας Ανρί Καρτιέ Μπρεσσόν, γίνεται η αφορμή για προσωπικές αναζητήσεις, μια μικρή στιγμή στον χρόνο που μεταφράζεται σαν  μια οπτική έκρηξη στο αυστηρό κάδρο της φωτογραφικής εικόνας, είναι η αφορμή της φετινής μας έκθεσης ... και της φωτογραφικής μας εξέλιξης.
Η έκθεση διαρκεί από 8-17 Ιουνίου 2019 με ώρες λειτουργίας: Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα : 10.30-13.30 & 18.30-21.30
& Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη : 18.30-21.30
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 20.00
Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
Παρασκευούλα Λιάκα, Βιβή Κορφιάτη,  Γεωργία Μανιμανάκη, Σαλώμη  Μελισσάρη, Ασπασία Λεούση, Βιβή Κουτσούκου, Ντίνα Χατζίνα, Καλλιόπη Χατζοπούλου, Νίκος Μούρτζης, Δημήτρης Μοίρας, Αννίτα Λεούση, Δημήτρης Πολυχρονιάδης, Γιώτα Στρωτού, Αιμιλία Τσότρα




Το φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ΄΄ο Καποδίστριας΄΄ λειτουργεί με την ευθύνη του φωτογράφου Άρη Παύλου στο χώρο  του Συλλόγου.
Ο επόμενος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2019 και θα υπάρχει τμήμα αρχαρίων(6-8μ.μ.) και προχωρημένων(8-10μ.μ.). Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη. Πληροφορίες :6971630495
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png