"Στην Ταβέρνα του Μαρίνη". Θεατρική παράσταση με την Δέσποινα Γιαννούλη και τον Βαγγέλη Πιτσιλό.

"Στην Ταβέρνα του Μαρίνη".

Στο Λιβάδι της Αίγινας, τη δεκαετία του 1920, ανοίγει μια ταβέρνα. Μια ταβέρνα, που έμελλε να μείνει στη μνήμη των θαμώνων της, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, ως ένα σημείο συνάντησης, διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Η ταβέρνα του Μαρίνη, ή αλλιώς τα «Μαρίνεια», υπήρξε το στέκι των μαστόρων στα νταμάρια της περιοχής. Υπήρξε το στέκι της αριστοκρατίας του νησιού και των Αθηναίων, που το επισκέπτονταν.Υπήρξε το στέκι των καλλιτεχνών, που αγάπησαν την Αίγινα και την επέλεξαν ως τόπο διαμονής και όχι μόνο. Καλμούχος, Καζαντζάκης, Καπράλος, Σικελιανός, Νικολάου έπιναν το κρασί του μπάρμπα-Βαγγέλη και απολάμβαναν τον παραδοσιακό μεζέ χαλβά με κανέλλα.

Η Ταβέρνα του Μαρίνη, που φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες, πιστούς θαμώνες μα πάνω απ ’όλα καλούς φίλους, 100 χρόνια μετά το πρώτο της άνοιγμα, ανάβει τα φώτα της ξανά! Τα τραπέζια της αυλής στρώνονται και ο μεζές σερβίρεται και περιμένει να ευχαριστήσει και πάλι τους επισκέπτες!

Σας προσκαλούμε σε μία βραδιά γεμάτη από μνήμες, εικόνες της παλιάς Αίγινας, ιστορίες γεμάτες τέχνη, αλλά και λαϊκά ήθη μα πάνω απ’ όλα, σε μία βραδιά γεμάτη μουσική, τραγούδι, μεζέ και καλή παρέα!

Ταυτότητα Παράστασης
Σύλληψη- σκηνοθεσία-ερμηνεία: Δέσποινα Γιαννούλη-Βαγγέλης Πιτσιλός
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Σχεδιασμός αφίσας: Φωτεινή Κάτσα

Πληροφορίες

Χώρος: Η Ταβέρνα του Μαρίνη, λίγο πριν το σχολείο της Χλόης

Παραστάσεις: Τετάρτη 7 και Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 21.15
Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 21.15

Διάρκεια: 55 λεπτά
Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, απαραίτητη κράτηση στα τηλέφωνα 6942697123 και 6907393639.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Γιώργου και Μαίρης Μαρίνη, για την ευγενική παραχώρηση του χώρου, καθώς και για την βοήθεια και στήριξή τους σε όλα τα στάδια δημιουργίας της παράστασης. Χωρίς αυτούς η παράσταση αυτή θα ήταν ανέφικτη.
Ευχαριστούμε, επίσης, την κα. Φλώρα Αλυφαντή, την κα. Ελένη Κυπραίου, τον κ. Σταύρο Δρακάκη, τον κ. Λευτέρη Διακογιάννη, την κα. Μαίρη Γαλάνη -Κρητικού και την κα. Μπανά Τόνια για τις συνεντεύξεις και το υλικό που μας παραχώρησαν, καθώς και όλους όσους προσέφεραν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση της παράστασης.
Χορηγοί: Ταβέρνα «ο Μάνιτας», Παντοπωλείο «Πετράς», Ηλεκτρικά είδη «Γουδής».
Χορηγός επικοινωνίας: Aegina Portal.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png