12ο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Αίγινας 3 - 30 Αυγούστου 2019.

12ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Αιγινας 3-30 Αυγούστου 2019
Οι προβολές ξεκινούν κάθε βράδυ στις 22:00.
Είσοδος Ελεύθερη

Ο Δημήτρης και ο Αλέξανδρος Κολλάτος σας προσκαλούν στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που γίνεται στο κτήμα Κολλάτου στην Αίγινα. Ένα υπαίθριο κινηματογραφικό φεστιβάλ, με προβολές ελληνικών ταινιών και αφιερώματα σε σκηνοθέτες. Δύο αιωνόβιες ελιές ορίζουν τον χώρο της μεγάλης οθόνης, με ένα καλοκαιρινό «αμφιθέατρο» που στήνεται για το κοινό κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αίγινας.

Στις προβολές παρευρίσκονται πολλοί Έλληνες δημιουργοί και ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Φέτος το Φεστιβάλ Αίγινας θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι: Τώνια Μίσιαλη, Εύα Στεφάνη, Βασίλης Βαφέας, Άγγελος Κοβότσος, Άρης Χατζηστεφάνου, Αγγελική Κουρουνής, Γιώργος Κορδέλλας, Μαρίνα Δανέζη ,Βασίλης Μαζωμένος, Αλέξανδρος Σιπσίδης,Βασίλης Χριστοφιλάκης, Παναγιώτης Αθηναίου , Δημητρης Κολλάτος και Θοδωρής Αθεριδης.

Θα Προβληθούν ταινίες των Σταυρού Τσιώλη , Θόδωρο Μαραγκό , Γιάννη Οικονομίδη, Άγγελου Φρατζή, Μπάμπη Μακρίδη , Χριστόφορου Παπακαλίατη , Αθανάσιου Καρανικόλα , Δημήτρη Γεράρδη, Ολιβιέ Ζισουά και Ελευθεριος Ζαχαροπουλος.

Το Φεστιβάλ θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 3 Αυγούστου με την βραβευμένη ταινία "Παύση", παρουσία της σκηνοθέτιδας Τώνιας Μίσιαλη.
Την αφίσα του Φεστιβάλ φιλοτέχνησε η ζωγράφος Ειρήνη Βουρλούμη.

Πρόγραμμα 12° Φεστιβάλ κινηματογράφου Αίγινας

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/8 ΠΑΥΣΗ της Τώνιας Μισιαλή 2018 96'

H Eλπίδα είναι μία 55χρονη γυναίκα που ο γυναικολόγος της τής ανακοινώνει ότι μπαίνει στο στάδιο της εμμηνόπαυσης. Παιζουν: Στέλλα Φυρογένη, Αντρέας Βασιλείου, Πόπη Αβραάμ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/8 Η ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ του Γιάννη Οικονομίδη 2006 | 111'
Η γυναίκα, ο εργοδότης, οι συγγενείς, οι φίλοι. Βία και καταπίεση. Λεκτική, ψυχική, σωματική.
Όλοι εναντίον ενός και ο Θεός εναντίον όλων…
Παιζουν: Ε.Λίτσης, Β.Μουρίκης, Μ.Κεχαγιόγλου, Μ.Ναυπλιώτου Κ.Ξυκομηνος

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/8 ΟΛΟ ΓΕΛΟΥΣΕ 2019 60' πορτρέτο του ηθοποιού Κώστα Τσάκωνα από τον φίλο και στενό συνεργάτη του, Θόδωρο Μαραγκό. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται μαζί με τη μικρού μήκους animation ταινία «Το όραμα του Θεοδωράκη».

ΤΡΙΤΗ 6/8 ΦΤΑΣΑΜΕ!…… 2004 87' του Σταυρού Τσιώλη
Αύγουστος και το περίφημο νυχτερινό κέντρο του Μίμη "The River" στη Λιβαδειά χρειάζεται ορχήστρα Από τα χαράματα αρχίζουν να καταφτάνουν μουσικά συγκροτήματα απ'όλη την Ελλάδα για να πάρουν τη δουλεία!

ΤΕΤΑΡΤΗ 7/8 L του Μπάμπη Μακρίδη 2012 87'
Ένας άντρας ζει στα λίγα τετραγωνικά ενός αυτοκινήτου, όπου κοιμάται, δουλεύει και συναντά τα παιδιά του.
Παιζουν: Άρης Σερβετάλης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ελευθέριος Ματθαίου, Νότα Τσερνιάφσκι

ΠΕΜΠΤΗ 8/8 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ του Δημήτρη Κολλάτου 1966 80'
Ένας νεος πεθαίνει στο νοσοκομείο από λευχαιμία. Προσπαθώντας ν’ αντιδράσει στην ιδέα του επερχόμενου θανάτου, ζητά να κάνει έρωτα με τη γυναίκα του, ενώ οι μνήμες του τον οδηγούν στην πρώτη του ερωτική επαφή σ’ ένα πορνείο. Παίζουν Δ.Κολλατος Α. Μπωμάν Κ. Καραγιώργης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/8 ΜΠΛΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ του Αλέξανδρου Σιπσίδη 2017 93'
Μια σπείρα καταφέρνει να κλέβει την Μπλε Βασίλισσα, ένα από τα πολυτιμότερα πετράδια στον κόσμο.παιζουν: Ράσμι Σούκουλη, ΘέμηςΠάνου, Μιχάλης Οικονόμου, Δημήτρης Ήμελλο

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/8 TOO MUCH INFO CLOUDING OVER MY HEAD του Βασίλη Χριστοφιλάκη 2017 105'
Μια ασπρόμαυρη μεγάλου μήκους smart comedy γουντιαλενικού ύφους, μια ιστορία ενηλικίωσης, ένας φόρος τιμής στη δεκαετία των 80s και 90s Παιζουν:Β.Χριστοφιλάκης, Κ.Παιταζόγλου, Λ.Ουζουνιδού, Λ.Δροσάκη, Ν.Ντρίζη

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/8 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 1014 του Αθανάσιου Καρανικόλα 2014 103'
Μια ταινία επάνω στην έλλειψη ανθρωπιάς που παρατηρείται όλο και πιο έντονα στη σύγχρονη εποχή,(Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Forum του Φεστιβάλ του Βερολίνου)
με τους: Μ.Καλλιμάνη, Μ.Τριανταφυλλίδου, Α.Λογοθέτης, Γ.Τορτέκη

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/8 ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του Χριστόφορου Παπακαλίατη 2015 116'
Τρεις ιστορίες που φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους. Τρεις γενιές Ελλήνων που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα και ξεφεύγουν μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Παιζουν: Χριστόφορος Παπακαλίατης, Τζέι Κέι Σίμονς, Μ. Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας

ΤΡΙΤΗ 13/8 ΣΚΙΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ Σκιές Ονείρων του Δημήτρη Γεράρδη 2018 80'
Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται διαφορετικές αντιλήψεις του βιωμένου χρόνου Μέσα από μια σειρά πορτραίτων διαφορετικών προσώπων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/8 Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΛΙΕ Του Δημήτρη Κολλάτου 2009 100'. Η θρησκεία είναι υπεύθυνη για τον θάνατο της μισής ανθρωπότητας. «Το επάγγελμα των παπάδων και των μοναχών είναι επάγγελμα ψευτών, απατεώνων, γεμάτο δεισιδαιμονίες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/8 ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΤΑΜΙ του Άγγελου Φρατζή 2018 133' Ενα ατμοσφαιρικό δράμα μυστηρίου μια από τις πιο εντυπωσιακές παραγωγές που μας έχει χαρίσει το ελληνικό σινεμά. Παιζουν Κ.Γκουλιώνη, Α.Κωνσταντίνου, I.Burkovska, J.Bartkevičs, I.Puga,

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/8 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΡΟΥΝΗΣ
Δημοσιογράφος σε γαλλόφωνα μέσα, σκηνοθέτης και συγγραφέας παρατηρεί την καθημερινότητα στον κόσμο, κάτι που καθορίζει την δουλειά της.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει με θέμα: "Χρυσή Αυγή: υπόθεση όλων

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/8 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΚΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ της Μαρίνας Δανέζη 2011 74'
«Οι πιο φτωχοί άνθρωποι θα είναι αυτοί που θα ανοίξουν μια τρύπα στον σκοτεινό ορίζοντα που ζούμε σήμερα».

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/8 ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΡΙΣΗΣ του Παναγιώτη Αθηναίου
HUMANS 23΄ HAPPY NO MONEY CAPITALISM 18΄ CRISIS 29΄

ΤΡΙΤΗ 20/8 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μικρές Γαλλικές Ιστορίες Βιας

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/8 ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ του Θοδωρή Αθερίδη 2016 110' ,Όταν ένα βράδυ με έκλειψη Σελήνης μια παρέα επτά φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο, ένα παράξενο παιχνίδι ξεκινά. Θ.Αθερίδης, Σ.Καρύδη, Μ.Ναυπλιώτου, Άλκης Κούρκουλος, Ε. Συριοπούλου, Γ. Περλέγκας, Μ. Παπαδημητρίου

ΠΕΜΠΤΗ 22/8 ΓΡΑΜΜΕΣ του Βασίλη Μαζωμένου 2016 88'
Ελλάδα, σήμερα. Μια κοινωνία σε κατάρρευση. Επτά διαφορετικοί άνθρωποι που φτάνουν στα όριά τους καταρρέουν μαζί της. παιζουν Θ.Πάνου, Τ.Νούσιας, Θ.Κατσαφάδος, Κ.Μπερικόπουλος,

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8 ΡΙΣΑΛΤΟ του Βασίλη Βαφέα 2016 78'
Ένας νεαρός σκηνοθέτης ο οποίος κάνει πρόβες για το ανέβασμα ενός θεατρικού έργου προσπαθεί να βρει ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική, την προσωπική και την οικογενειακή ζωή.Παιζουν: Ν.Πουρσανίδη, Α.Αρσένη, Μ. Πανουσοπούλου, Τ.Παπαματθαίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/8 ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ Ευρώπη, το Όνειρο των Αννέτα Παπαθανασίου, και Άγγελου Κοβότσου 2018 80'
Τρεις έφηβοι, ένας Έλληνας, ένας Σύρος, και ένας Αφγανός, ονειρεύονται μία ελεύθερη και άνετη ζωή σε μια “τέλεια” Ευρώπη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25/8 ΣΑΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΜΠΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Ολιβιέ Ζισουά 2012 87'
Από το 1947 ως και το 1951, 80000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά εκτοπίστηκαν στη Μακρόνησο, σε στρατόπεδα για να «καταπολεμήσουν την επέκταση του Κομμουνισμού».

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/8 Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ του Δημητρη Κολλατου 2014 98'
.Άνθρωποι αυτοκτονούν. Η νεολαία εγκαταλείπει την χώρα. Οι πολιτικοί αγορεύουν. Ο σκηνοθέτης ονειρεύεται την λύση… παιζουν Δ.Κολλατος Π.Γκιωνακη.Μ.Κορελλη.

ΤΡΙΤΗ 27/8 Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ του Γιώργου Κορδέλλα 2016 95'
Η Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα. Ένα μυστικό που έρχεται από την Σμύρνη του 1922.
Παιζουν:Τ.Νούσιας, Ε,Δημητροπούλου, Λ,Πρωτοψάλτη, Γ Γκρουντά, Γ,Σκαφιδά, Π,Λαγούτης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8 ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΥΑ ΣΤΕΦΑΝΗ Μια από τις φετινές εκπροσώπους της Ελλάδας στη Biennale της Βενετίας. Κάνει ταινίες από τη δεκαετία του '80, κέρδισε διεθνή αναγνωρισιμότητα όταν έλαβε μέρος στη documenta 14 στην Αθήνα , κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο Ομπερχάουζεν.το 2018.

ΠΕΜΠΤΗ 29/8 MAKE THE ECONOMY SCREAM του Άρη Χατζηστεφάνου 2019 80'
Το νέο ντοκιμαντέρ του για τη Βενεζουέλα μια περιπλάνηση, από την Ελλάδα στις παραγκουπόλεις του Καράκας και από τα σύνορα της Κολομβίας πίσω στην Ευρώπη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/8 Γιορτή Άγιου Αλεξάνδρου
 Ταινία Έκπληξη


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png