Η παρουσίαση του νέου χριστουγεννιάτικου βιβλίου του Γ. Μπήτρου στο Λαογραφικό Μουσείο.

Η νέα χριστουγεννιάτικη ιστορία του Γ. Μπήτρου που φέρει τον τίτλο: "Χριστούγεννα τον Αύγουστο" και κυκλοφορεί ήδη στο βιβλιοπωλείο «Λυχνάρι», θα παρουσιαστεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα «Γωγώ Κουλικούρδη» στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Η παρουσίαση ανήκει στις θεματικές βραδιές που διοργανώνει η ΚΕΔΑ για τα φετινά Χριστούγεννα. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν οι κ. Φλώρα Αλυφαντή, Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου και Μαίρη Σταυρίδου. Προλογίζει και συντονίζει η κ. Μαριλένα Γιαννούλη.
 
Ένα ακόμα χριστουγεννιάτικο διήγημα έρχεται λοιπόν να προστεθεί σε αυτά που έχουν κυκλοφορήσει τα προηγούμενα χρόνια. Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του ’70 και φθάνει ως τις μέρες μας, έχοντας ως κεντρική ηρωίδα τη Ρίτα, μια παλιά ταξιθέτρια του κινηματογράφου «Σπλέντιτ» στο Πασαλιμάνι του Πειραιά. Η ιστορία μιας αγαθής και απλής ψυχής που κάποια στιγμή αποφασίζει να γιορτάσει Χριστούγεννα τον Αύγουστο.
 
Η ιστορία ξεκινά από την Παλιά Κοκκινιά και την οδό Θηβών, περνά από το Πασαλιμάνι και καταλήγει - μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα - στην Αίγινα. Παρακολουθούμε τους ήρωες της ιστορίας μας από τη δεκαετία του '70 έως τις μέρες μας παράλληλα με τα σημαντικά γεγονότα που σφράγισαν αυτές τις εποχές.

 Η Ρίτα από βοηθός στο κουρείο του πατέρα της στην Οδό Θηβών καταλήγει ταξιθέτρια σε ένα από τα μεγαλύτερα σινεμά στο Πασαλιμάνι. Ταυτίζει τη ζωή της με αυτό ώσπου συναντά το Θόδωρο σε ένα δρομολόγιο του "Γεώργιος Διόγος" προς Αίγινα.

Οι ζωές τους συναντιούνται και ενώνονται. Ζουν τα δικά τους Χριστούγεννα, άλλα ευτυχισμένα και άλλα.... σημαδεμένα.
 
Οι δυο τους φτιάχνουν το δικό τους παράδεισο στην Αίγινα και ζουν έτσι όπως ονειρεύτηκαν. Μόνο που στη ζωή της Ρίτας όταν της συνέβαινε κάτι, ήταν.... Χριστούγεννα!
 
 Κυκλοφορεί στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι" της Αίγινας.
 
Εξώφυλλο βιβλίου : Το καφενείο της κ. Τασίας Γαλάρη στην παραλία της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png