2ο Πολυθεματικό Φεστιβάλ “Τέχνη και Ψυχική Υγεία”. Για την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας και τη χρήση της τέχνης ως θεραπευτικού μέσου.

Τo σωματείο Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει το δεύτερο πολυθεματικό φεστιβάλ με τίτλο “Τέχνη και Ψυχική Υγεία” στο νησί της Αίγινας με ελεύθερη συμμετοχή.

Το φεστιβάλ συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα ψυχικής υγείας και προωθεί την χρήση της τέχνης ως θεραπευτικό μέσο. Συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να πρακολουθήσουν τις ενότητες: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, χορός, και Ομιλίες.

Η κοινοτική αυτή δράση έχει ως στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας της Αίγινας σε ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η τέχνη, που αποτελεί μοχλό έκφρασης ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στο φεστιβάλ που τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αίγινας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας θα συμμετέχουν πολίτες, καλλιτέχνες, επαγγελματίες ψυχικής υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ψυχικά πάσχοντες και  οικογενειακοί φροντιστές.

Το φεστιβάλ στην Αίγινα θα δώσει την ευκαιρία σε ενδιαφερόμενους από την Αίγινα, την Αθήνα και το εξωτερικό να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν εμπειρίες και να εμπνευστούν μεταξύ τους για την χρήση της τέχνης στην ψυχική υγεία.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο LaLiBay 23 - 25 05.2024. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου.

Το Φεστιβάλ έχει Ευρωπαική διάσταση καθώς πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας από το Βέλγιο, την Δανία, την Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Το 2o φεστιβάλ “Τέχνη και Ψυχική Υγεία” θα φιλοξενήσει εργαστήρια, ομιλίες, θεατρικές παραστάσεις ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, εικαστικά, φωτογραφικά δρώμενα και σύγχρονες μουσικές παραστάσεις από την Αίγινα.

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: ΠΕΨΑΕΕ, Ηλιοτρόπιο, Αγγελία της Χαράς, Εργαστήρι, ΣΟΨΥ Κορυδαλλού, ΕΔΡΑ, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, obrela, Alzheimer Athens, Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού, Diversity United και ΑΝΤΑΜΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς Saronic Ferries, Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού και Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣΑκολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png