«Διασχίζοντας τις Θάλασσες με τα Φτερά της Φαντασίας». Έκθεση έργων που δημιούργησαν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων, για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού βιβλίου.

Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην έκθεση των εντυπωσιακών έργων που δημιούργησαν τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών Σταθμών της Αίγινας, συμμετέχοντας στην δράση που διοργάνωσε για τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας Παιδικού βιβλίου (2-4-2024).

Η έκθεση, με τίτλο «Διασχίζοντας τις Θάλασσες με τα Φτερά της Φαντασίας», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, Σπύρου Ρόδη 16. Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ. – 3 μ.μ. και 6 – 8 μ.μ.

Στην δράση συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού, και συγκεκριμένα: το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, το Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης, το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, το 1ο Νηπιαγωγείο Αίγινας, το 2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας, το Νηπιαγωγείο Βαθέος, το Νηπιαγωγείο Αγίων Ασωμάτων, το Νηπιαγωγείο Πέρδικας, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κοντού, ο Παιδικός Σταθμός «Πιτσιρικούπολη».

Η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού κόσμου του νησιού στο κάλεσμα της Βιβλιοθήκης υπήρξε πραγματικά συγκινητική. Η Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους και όλες για την συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε αρχικά τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των εκπαιδευτικών μονάδων του νησιού που αποδέχτηκαν την πρότασή
μας, τους/τις εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή, επεξεργάστηκαν στις τάξεις τους με ποικίλους και ευφάνταστους τρόπους τα παιδικά βιβλία που δανείστηκαν από την Βιβλιοθήκη, και φυσικά τα ίδια τα παιδιά τα οποία, σύμφωνα με το φετινό μήνυμα αυτής της παγκόσμιας γιορτής, «διέσχισαν τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας» και
δημιούργησαν αυτά τα πολύ όμορφα έργα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, το οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά σε δράση της Βιβλιοθήκης και μας χάρισε ένα μοναδικό χειροποίητο βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης, όπως και τους Παιδικούς Σταθμούς του νησιού, οι οποίοι επίσης συμμετείχαν για πρώτη φορά σε δράση της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης.

Σας περιμένουμε στην έκθεση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png