14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Το πρόγραμμα των παραστάσεων.

14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας
Σάββατο 27 Ιουλίου – Σάββατο 10 Αυγούστου
Αυλή 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Ώρα έναρξης παραστάσεων : 21.15
Προπώληση εισιτηρίων: Κέντρο Τύπου - Λυχνάρι dECO

To 14o Φεστιβάλ Θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Αίγινας θα διεξαχθεί από το Σάββατο 27 Ιουλίου έως το Σάββατο 10 Αυγούστου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας – Αυλή Κυβερνείου Ιωάννη Καποδίστρια.
Εννέα παραστάσεις για ενήλικες και για παιδιά φιλοδοξούν να σας προσφέρουν ψυχαγωγία και ανάταση ψυχής.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα της κάθε παράστασης θα υπάρχουν στο έντυπο πρόγραμμα που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.
Σε περίπτωση αλλαγής ημερομηνίας κάποιας παράστασης ή προσθήκης νέας θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση με ανακοινώσεις στις ηλεκτρονικές σελίδες που υποστηρίζουν επικοινωνιακά το Φεστιβάλ.

Σάββατο 27 Ιουλίου: «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη
. Ένα από τα πιο εμπνευσμένα και συμπαγή κείμενα της ελληνικής γλώσσας, πολυεπίπεδο και αποκαλυπτικό, το δοκίμιο - μανιφέστο, στο οποίο ο Καζαντζάκης καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του προσωπικού του αγώνα για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, του δικού του Θεού, μεταφέρεται στη μορφή θεατρικού μονολόγου από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλάκη.
Μέσα στην περίεργη εποχή που διανύουμε, όπου επαναπροσδιορίζονται αξίες και αρχές του κοινωνικού μας ιστού, η αιώνια κραυγή του Ν. Καζαντζάκη φαντάζει ως η πιο επίκαιρη από ποτέ. Η μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και η ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών του ανθρώπου που τον ωθούν να κοιτάζει ψηλά, να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει απελπισμένα.
Ο ίδιος ο ηθοποιός αναφέρει για την «Ασκητική»: «Με ένα παλιό ποδήλατο απομακρυνόμουν από την πόλη και απάγκιαζα στις αυλές των μικρών εκκλησιών, σε ερημικές παραλίες, ή στα βουνά της Αίγινας προσπαθώντας να κατανοήσω τα πυκνά σε νόημα και ανάγκη λόγια του Καζαντζάκη. Δύσκολος, φοβερός ατέλειωτος ανήφορος».
Με αυτά τα λόγια ο ακάματος εργάτης του Θεάτρου σκιαγραφεί την ενασχόλησή του με την «Ασκητική», ένα εμβληματικό κείμενο του μεγάλου Κρητικού λογοτέχνη. Όταν ξεκίνησε τη μελέτη του ήταν Φεβρουάριος του 2010. Οι πρώτες παραστάσεις δόθηκαν το καλοκαίρι του 2010 στον εναλλακτικό υπαίθριο χώρο στο «Γράμμα» στην Αίγινα. Η παράσταση απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Το σκηνικό λιτό, τραχύ, το κείμενο διασκευασμένο σε θεατρικό μονόλογο από τη φιλόλογο Ευτυχία Δρούκα ευτύχησε από τότε να ανέβει με αξιοσημείωτη επιτυχία εκτός Αιγίνης. Για ένα ολόκληρο χειμώνα ανέβηκε στον πολυχώρο «Αθηναΐς» και συνέχισε σε Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμάτα, Ικαρία, στο θεατρικό χώρο «Κέλυφος» στο χώρο πολιτισμού στο «Βρυσάκι» στην Πλάκα στην Κόρινθο στην Κομοτηνή στο Μουσείο Μπενάκη στην Κύπρο και φέτος το καλοκαίρι και πάλι στην Αίγινα.

Σκηνοθεσία-Ερμηνεία Βασίλης Βασιλάκης
Θεατρική Διασκευή Ευτυχία Δρούκα -Φωτισμοί Απόστολος Στράντζαλης -Ενδυματολόγος Δανάη Καββαδία
Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ.


Τετάρτη 31 Ιουλίου: «Χωρίς Φίλτρο»
Ας υποθέσουμε , πως έχετε την επιλογή να απαντήσετε με ειλικρινή ειλικρίνεια στην ενοχλητικότερη και συνάμα ομορφότερη ερώτηση : «είσαι καλά»;
Και ενώ, η αλήθεια της απάντησής σας δεν ταιριάζει με την αλήθεια των πολλών, εντούτοις γίνεται σεβαστή, χωρίς επίκριση.
Ας υποθέσουμε ακόμα, πως βρίσκετε τη δύναμη να επιλέξετε με σιγουριά, δίχως καμία αμφιβολία ανάμεσα στις δύο αιώνια ανώδυνες έως βαθιά οδυνηρές αποφάσεις: «να φύγω ή να μείνω»;

Πόσα ερωτήματα ,αλήθεια, μένουν αναπάντητα στη καθημερινότητα μας;
Πόσες φορές δε λέμε ό,τι λέμε, μόνο και μόνο για να ειπωθεί;

Έξι άνθρωποι, ανοίγουν ένα παράθυρο στις σκέψεις τους. Παίρνουν απόφαση να μιλήσουν ανοιχτά, αφήνοντας ένα περιθώριο διαφυγής στον εαυτό τους. Εξετάζουν τις επιλογές τους, δοκιμάζουν το «εγώ» και το «εσείς» και υπολογίζουν στη δύναμη, που όλοι έχουμε μέσα μας.

Ένα ποτήρι νερό παρακαλώ, κάποιος!
Εντάξει θα τα καταφέρω και μόνος μου.
Όσην ώρα τρέχω, μπορείς να μου κρατάς το χέρι.
Άφησε με μόνο μου τώρα.. θα έρθεις ;

Ερμηνεία: Βαγγέλης Πιτσιλός
Συντελεστές: Ιδέα-Σύλληψη: Βαγγέλης Πιτσιλός Κείμενα: Κατερίνα Μαυρίκη, Βαγγέλης Πιτσιλός Φωτογραφία-video art: Μυρτώ Αποστολίδου, Σχεδιασμός φωτισμού: Βασιλική Ταντάουι
Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ.

Παρασκευή 2 Αυγούστου : "Ντόρτια, Λέλουδα κι Εξάρες".

Το "Ντόρτια, Λέλουδα κι Εξάρες" αποτελείται από μια πρωτότυπη ιστορία και από επιλεγμένα εμβληματικά τραγούδια που καλύπτουν τις, ιστορικά και καλλιτεχνικά, πιο σημαντικές και θεμελιώδεις περιόδους της Ελλάδας, από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 ως το 1964 στην εποχή της μετεμφυλιακής Ελλάδας, από την Μάντρα του Αττίκ και τον Βασίλη Τσιτσάνη, ως το τέλος της εποχής του ρετρό και του ρεμπέτικου με τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Λέλα, η ηρωίδα του έργου, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, σε ηλικία επτά ετών, φτάνει στον Πειραιά. Η ζωή της στην καινούρια πατρίδα ξεκινάει από μια παράγκα στο Κερατσίνι. Υπηρέτρια στα οκτώ της, λουλουδού στην Mάντρα του Αττίκ στα δεκαπέντε της, εργάτρια σε καπελάδικο μετά την λήξη του εμφυλίου, προσπαθεί με πείσμα ν’ αντισταθεί στη μοίρα, βιώνοντας τις μεγάλες αλλαγές που επιφέρουν τα τραγικά γεγονότα της εποχής. Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα γνωρίσει τον Νικήτα και θα τον ερωτευτεί παράφορα. Η ηρωίδα, με την ένταση του παρόντος, τη γλυκόπικρη νοσταλγία του παρελθόντος, αλλά και με το βλέμμα στην ελπίδα του μέλλοντος, θυμάται και αναπολεί τα γεγονότα που την σημάδεψαν, περιμένοντας την επόμενη ζαριά.

Μια μουσικοθεατρική διαδρομή με όχημα τις πιο διάσημες μελωδίες των Αττίκ, Σουγιούλ, Μαρούδα, Γούναρη και φυσικά των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου και Θεοδωράκη, από την δεκαετία του 1920 ως το 1964, στις παλιές γειτονιές της Αθήνας, με τις ασβεστωμένες αυλές και το άρωμα λευκού γιασεμιού, που σιγά-σιγά αλλάζουν όψη δίνοντας τη θέση τους σ’ έναν άλλο κόσμο κτισμένο από μπετόν και μπόλικη αισιοδοξία.

Συντελεστές:
Συγγραφή κειμένου: Μαρία Μαραγκουδάκη και Νιόβη Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Ανέστης Κορνέζος
Ερμηνεία: Κατερίνα Γκατζόγια
Τραγούδι: Νεφέλη Ευδοκία και Δημήτρης Καλογεράς - Κιθάρα: Δημήτρης Καλογεράς και Λεωνίδας Καλογεράς - Πιάνο: Νίκος Επίσκοπος Κλαρινέτο: Παναγιώτης Μάρκου - Βοηθός σκηνής - μακιγιέζ: Κρυσταλλία Γεωργούλη - Ταξινόμηση τραγουδιών: Ειρήνη Κουνάδη - Φωτογραφία: Γεωργία Σιέττου
Διάρκεια: 110 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 12 Ευρώ – Προπώληση 10 Ευρώ.


Σάββατο 3 Αυγούστου : «Χόρεψε με πατέρα»

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να
επικοινωνήσουν. Ο καθένας μέσα από την δική του διαταραχή, πάλλεται μέσα του, αναζητώντας την προσωπική του λύτρωση.

Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Έχει παραμερίσει εντελώς την ζωή της. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια. Αρνείται τα παιδιά του, αρνείται την δουλειά που υπηρέτησε, αρνείται την ανικανότητά του να αυτοεξυπηρετηθεί.

Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης.
Μη μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με την νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη πλέον να διαχειριστεί και την προ πολλού, κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως την σχέση της με τον εαυτό της, μπερδεύεται. Μπερδεύεται και κατηγορεί. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την άνοια του πατέρα της, τρομοκρατώντας τον και
φωνάζοντάς του “Δεν σε πιστεύω! Ένα παιχνίδι είναι αυτό που κάνεις”! Πάντα μέσα από την θέση του θύματος, προσκολλημένη στο παρελθόν της, το άμεσα εμπλεκόμενο με τον πατέρα της, το αναπολεί, πυροδοτώντας μνήμες άγριες και τον παρασέρνει σε έναν βίαιο χορό αισθήσεων και παραισθήσεων.

Η επικοινωνία είναι ένα χαμένο παιχνίδι. Η κατανόηση και από τις δύο πλευρές
ανύπαρκτη και το εγώ του κάθε ήρωα είναι τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει περιθώρια να δούνε πέρα από τη μύτη τους. Η άνοια και η υστερία προχωρούν, ασφυκτικά δεμένες, με άρρωστα βήματα, που τα μισά τρεκλίζουν προς αριστερά και τα άλλα μισά προς τα δεξιά.
Προορισμός δεν υπάρχει. Πάνε και οι δυο, όπου φυσάει ο άνεμος. Ένα απόγευμα. Μια παραληρηματική ημέρα, που η κάθε επόμενη μέρα, έπεται μιας άλλης, που τίποτα δεν αλλάζει.

Πάντα μέσα από ένα χιούμορ, πάντα μέσα από ένα γέλιο, πάντα μέσα από έναν κλαυσίγελο, ένα απόγευμα, πατέρας και κόρη συναντιούνται και κοιτάζονται με βλέφαρα κλεισμένα.

Ερμηνεύουν: Γιώργος Αρμένης & Κατερίνα Αντωνιάδου
Κείμενο: Κατερίνα Αντωνιάδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αρμένης

Τιμές εισιτηρίων : 18 ευρώ γενική είσοδος & 15 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

Κυριακή 4 Αυγούστου : «Ο Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα
Παιδική παράσταση.
Η υπόθεση του Μάγκα
Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια μαζί με τον μικρό σκύλο της, τον γλυκύτατο Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Πέφτει, όμως, στη μία γκάφα μετά την άλλη και για να αποφύγει την τιμωρία αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι. Τότε ανακαλύπτειότι ο κόσμος είναι γεμάτος κινδύνους και παγίδες. Μόνο ένας αδέσποτος σκύλος, ο Αφράτος, θα τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι του, πιο ώριμος αλλά το ίδιο αποφασισμένος να χαρεί τη ζωή.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ - Μουσική: Νίκος Πιτλόγλου
Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός - Σκηνικά-Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπογιώργας
VideoArt: Γιάννης Ντουσιόπουλος - Μάσκες: Μάρθα Φωκά.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Μπανταδάκης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Πέτρος Λιόντας, Φίλιππα Σταμάτα.
Τιμή εισιτηρίου: 13 Ευρώ , προπώληση 11 Ευρώ.

Τρίτη 6 Αυγούστου : «ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods» -
Παιδική παράσταση.

Μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια.

Μια απρόσμενη γνωριμία της Χιονάτης με το πριγκιπόπουλο αναστατώνει την κακιά βασίλισσα. Κυνηγημένη καταφεύγει στο δάσος για να σωθεί... Στο περιπετειώδες ταξίδι της μέσα στο μαγεμένο δάσος η Χιονάτη έχει συντροφιά τους φίλους της τα ζωάκια. Θα συναντήσει και τους καλοκάγαθους νάνους. Ο σοφός, ο χαρούμενος, ο υπναρούλης, ο ντροπαλός, ο γκρινιάρης και ο χαζούλης θα την υποδεχτούν με αγάπη.
Όμως η κακιά μάγισσα έχει άλλα σχέδια...

Μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με γιγάντιες μάσκες και περίτεχνες κατασκευές. Τα ευρηματικά σκηνικά και ευφάνταστα κουστούμια θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της φαντασίας.
Ένα συνονθύλευμα από ειδικά εφέ και 3D Animation διαμορφώνουν ένα μοναδικό σκηνικό και μια ονειρεμένη επί σκηνής περιπέτεια που μπορεί να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια. Μια θεατρική παράσταση φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου.

Ένα θεατρικό έργο με πολλά μηνύματα που μιλάει για τη σημασία της συντροφικότητας και τη δύναμη της φιλίας, για την αιώνια διαμάχη του καλού με το κακό, για το δικαίωμα που έχει κάθε πλάσμα στη ζωή, για το σεβασμό της διαφορετικότητας, αλλά και για την κρυμμένη δύναμη και αποφασιστικοτητα που κρύβεται μέσα μας.

Σκηνοθεσία: Άρης Αρμάος, Κείμενα - Θεατρική προσαρμογή: Μάριος Ελευθερίου/ Άρης Αρμάος, Σκηνικά / Τρισδιάστατες μάσκες: Πάρις Πέτρου, Ενδυματολογία/ Σχεδιασμός κοστουμιών: Πάρις Πέτρου, Χορογραφίες/ Κινησιολογία: Μαρία Αγγελοπούλου, Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Χατζηπαναγιώτου

Παίζουν και χορεύουν: Μίνα Αργυροκαστρίτη, Ελένη Βελτσιώτη, Σίμος Παναγής, Γιώργος Γουλουδής, Άκης Τριανταφυλλίδης, Ιωάννα Στασινοπούλου

Διάρκεια παράστασης 75' (χωρίς διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου: Ταμείο 10 € - Προπώληση 8€
Ανέργων/ Τρίτεκνοι/ Πολύτεκνοι 8€


Τετάρτη 7 Αυγούστου: «Ανδρομάχη» του Ευρυπίδη
Η "Ανδρομάχη" είναι ένα κατά βάση αντιπολεμικό έργο. Μέσα από τα δεινά που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ηρωίδα διαφαίνονται οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου: ο χαμός των αγαπημένων προσώπων, ο ξεριζωμός, η σκλαβιά και η αλαζονεία των νικητών.
Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης….. η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης… η πορεία της και η συντροφικότητά της…το αντίπαλον δέος της “Ωραίας” Ελένης.
Η Ανδρομάχη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά.

Μετά την Άλωση της Τροίας……μετά την Άλωση της Πόλης….
Μετά την Άλωση……. Η διαφύλαξη της πορείας του ανθρώπινου είδους, είναι στα χέρια και στην εσωτερική ικανότητα ορισμένων “σημαδεμένων” ανθρώπων. Αυτοί με τη στάση τους, με τον “ίσκιο” τους που λέει ο λαός, χαράζουν το δρόμο για μια νέα αρχή, έχοντας δεδομένο το ιστορικό παρελθόν και την ουσιαστική αξιοπρέπεια της Γνώσης.

Το έργο έχει όντως έναν ιδιαίτερα πολυσήμαντο χαρακτήρα (κοινωνικό, προσωπικό, θρησκευτικό, φιλοσοφικό, πολιτικό και ερωτικό). Στοχοποιεί ταυτόχρονα πολλά δεινά: τον πόλεμο αυτό καθαυτό, την απληστία, την προδοσία, τις προσωπικές αδυναμίες, την εν τυφλώ υποταγή στους θεούς (χωρίς και να τους απορρίπτει όμως) και τη γυναικεία απιστία χωρίς να απορρίπτει το γάμο ο οποίος στηρίζεται στη σωφροσύνη των δυο..

“ Και των καλών δεν τα σβήνει τα χνάρια ο καιρός. Και να πεθάνουνε, λάμπ’ η αρετή τους”. (Ευριπίδης

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί-Κίνηση: Γιάννης Νικολαϊδης - Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος - Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης - Σκηνικά:Μιχάλης Αγγελάκης - Κοστούμια: ‘Ολγα Σχοινά - Εκτέλεση κοστουμιών: Σοφία Καραπέτρου

Ερμηνεύουν:
Ανδρομάχη:Φωτεινή Φιλοσόφου
Πηλέας:ΓιάννηςΝικολαϊδης
Μενέλαος: Ισίδωρος Σταμούλης
Ερμιόνη: Γωγώ Φάκου-Θεοδωράκη

Τιμή Εισιτηρίου: 15 Ευρώ και 12 Ευρώ για φοιτητές – ανέργους - ΑΜΕΑ

Παρασκευή 9 Αυγούστου : «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι»
Της Δήμητρας Παπαδοπουλου.
Μέσα από την γεμάτη χιούμορ και αληθινή συγκίνηση γραφή της Δήμητρας Παπαδοπούλου,
τη γεμάτη εναλλαγές και τρυφερότητα σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη,
τις ανθρώπινες και μαγικές σκηνοθετικές και φωτιστικές πινελιές της Νατάσας Φαίης Κοσμίδου
και φυσικά την θεοπάλαβη και συγκινητική ερμηνεία του Παύλου Λουτσίδη,
το σπουδαίο έργο του Ντοστογιέφσκι « Το Όνειρο ενός Γελοίου » έρχεται στο σήμερα
και ζωντανεύει με έναν εντελώς απροσδόκητο και φρέσκο τρόπο στη σκηνή του θεάτρου Άλφα.

Μπορούμε μέσα από τις λέξεις του Ντοστογιέφσκι …
Να ανακαλύψουμε όσα αναζητάμε ;
Να βρούμε πού πραγματικά κρύβεται η αλήθεια;
Να τα ανοίξουμε μάχη ανελέητη με το δράκο της σοβαροφάνειας;
Να βρούμε πού είναι τελικά ο σκοπός και το νόημα της ζωής μας;
Να μπορέσουμε ποτέ να αθωώσουμε τον «γελοίο» εαυτό μας;
Να νιώσουμε το φως ακόμα και στους πιο σκοτεινούς δρόμους ;
Να πάρουμε λίγο χρόνο μέσα στην φασαρία αυτής της πόλης για να κοιτάξουμε ξανά αστέρια ;
Να επιτρέψουμε σε ένα μικρό κοριτσάκι που μιλάει άλλη γλώσσα, πιστεύει σε άλλο Θεό
να μας μάθει πώς να αγαπάμε;
Να απολαύσουμε κάθε μας ξεφτίλα σαν να ήταν θρίαμβος;;
Να μάθουμε από την αρχή, πώς να ερωτευόμαστε;
Να συνειδητοποιήσουμε πως τίποτα δεν μας χωρίζει από τον διπλανό μας και όλα μας ενώνουν;
Να αγαπήσουμε ξανά την ζωή και να τιμήσουμε το θαύμα που μας δίνεται ;


Ο Ήρωας του έργου μας, το μπόρεσε !
Το μπόρεσε κι ας τα είχε χάσει τα πάντα – δουλειά, χρήματα, ακριβό σπίτι, δύναμη, κύρος και μαζί με αυτά το νόημα της ύπαρξης.
Το μπόρεσε, κι ας ζει πια μέσα σε ένα υπόγειο στην Αχαρνών.
Το μπόρεσε !
Ανακαλύπτοντας το καλό σε κάθε τι
* μέσα του και γύρω του – αγκάλιασε και αγάπησε ξανά την ζωή.
Γιατί όπως λέει και ο «Μεγάλος» Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι :
« Ένας άνθρωπος που ξέρει πως να αγκαλιάσει , είναι ένας καλός άνθρωπος.»

Κι αφού το μπόρεσε εκείνος …
Εμείς γιατί όχι ;


Συντελεστές:
Κείμενο: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Ερμηνεία: Παύλος Λουτσίδης
Συνεργασία στην Σκηνοθεσία: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου Σκηνικά – κοστούμια: Αλφιέρη Εμμανουέλα - Σκηνικές κατασκευές/επισκευές: Στέφανος Λώλος
Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Γάκης - Φωτισμοί: Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου
Γραφιστικά:Αριστέα Γεωργιοπούλου
Διάρκεια:75 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ (προπώληση 12 ευρώ) και 12 ευρώ για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ.

Σάββατο 10 Αυγούστου: ΣΥΝΑΥΛΙΑ του ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ
Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, ο Διονύσης Τσακνής συναντά τα αδέλφια Γιώργο και Αλέξανδρο Παντελιά, που ακολουθούν με συνέπεια και αντοχή στο χρόνο, το δικό τους μονοπάτι στην ιστορία της ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής, με τα «Κίτρινα Ποδήλατά» τους. Αγαπημένοι φίλοι, που έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Πέντε σχεδόν χρόνια μετά το «φευγιό» του (στις 9 Σεπτεμβρίου 2019), από κοινού στη σκηνή θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του, τραγούδια που λατρεύτηκαν, ακούγονται και τραγουδιούνται από όλους.
Μαζί τους οι μουσικοί - φίλοι και συνεργάτες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Άκης Αμπράζης (πιάνο), Ηλίας Παρασκευόπουλος (τύμπανα), Steve Tesser (ηλεκτρική κιθάρα), Αντώνης Καλαντζάκος (ηλεκτρικό μπάσο) και ο υπεύθυνος ήχου Κώστας Κυριακίδης
Σε ένα αφιέρωμα στη μνήμη αλλά και στο έργο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τραγούδια που εξακολουθούν ασταμάτητα να παίζονται, ως δήλωση συνεχούς παρουσίας: «μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»...
Τιμή Εισιτηρίου: 20 Ευρώ.

Οργανωτική Επιτροπή Φεστιβάλ:
Μπήτρος Γεώργιος, Γκαρή Σταυρούλα, Θεοδωράκου Μαρία, Λαβούτα Άρτεμις, Μπήτρου Νεκταρία, Πάσχα Στέλλα, Πρωτονοταρίου Σοφία, Στουραΐτου Αγγελική, Τρικοπούλου Νένα,

Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίζονται από τους ίδιους τους θιάσους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png