Δήμος Αίγινας. Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα 2024.

Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση με τίτλο “Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα” στις 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19:00 στην Παλαιά Προβλήτα του λιμανιού της Αίγινας.

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιείται σε μεγάλες πόλεις και αστικά κέντρα πανελλαδικά, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και να ενημερωθούν γιατί το «αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί». Τη δράση διοργανώνει, από το 2007, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», παράλληλα με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές δράσεις και τη συμμετοχή πολλών κέντρων νυχτερινής διασκέδασης. Για τη δράση αυτή το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Responsible Young Drivers», με την Ελληνική Αστυνομία, το Δίκτυο Εθελοντών του Ινστιτούτου, δεκάδες φορείς εθνικής και τοπικής εμβέλειας καθώς και την Τροχαία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, ο ρόλος των εθελοντών του Δικτύου Ι.Ο.ΑΣ. είναι να ορίζουν, μαζί με τις παρέες που έρχονται για να διασκεδάσουν, τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος, αφού αποδεχθεί τον τίτλο του, φορά ένα βραχιολάκι και δίνει την «υπόσχεση» να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ. Όταν έρθει η ώρα να αναχωρήσει από το νυχτερινό κέντρο, μπορεί να κάνει, εθελούσια, ένα φιλικό αλκοτέστ, για να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ, ο «Οδηγός της παρέας» επιβραβεύεται με ένα αναμνηστικό δώρο ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του και να γυρίσει σπίτι του με ταξί ή να οδηγήσει κάποιος από την παρέα που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.

Με εκτίμηση
Νικόλαος Χ. Μαρίνος
Αντιδήμαρχος Αθλητισμού


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png