Εκπαιδευτική δράση για τη διασύνδεση γνώσης και παραγωγής με σημείο αναφοράς το Φιστίκι Αιγίνης.

Θέμα: Εκπαιδευτική Δράση για τη Διασύνδεση Γνώσης και Παραγωγής με σημείο αναφοράς το Φιστίκι Αίγινας
Τόπος: Αυλή Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας
Ημερομηνία: Σάββατο 21 Ιουνίου 2025 και ώρα 19:00 (7 μ.μ.)

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας και το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, σας προσκαλούν σε θεματικό εργαστήριο (workshop) που υλοποιείται στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας «ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» Υπομέτρο 19.3. του Τοπικού Προγράμματος CLLD /LEADER 2014-2020 «Πολιτισμός & Περιβάλλον ΕΝ ΠΛΩ», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), ΕΣΠΑ 2014–2020.

Σκοπός της Δράσης:
Η εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια διασύνδεσης γνώσης και παραγωγής, με σημείο αναφοράς το Φιστίκι Αίγινας.
Στόχος είναι η διασύνδεση της γνώσης και της έρευνας που αναπτύσσεται σε εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς, με την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων αγροδιατροφής και την γαστρονομία/ εστίαση σε όλη την αλυσίδα παραγωγής «από την γη στο πιάτο».
Η ανάδειξη του ποιοτικού αποθέματος της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, μέσα από την εκπαίδευση παραγωγών σε τοπικό επίπεδο, για την εφαρμογή καινοτομικών προτάσεων και επιχειρησιακών σχεδίων, ενισχύει την αξία του προϊόντος, διαφοροποιώντας τον τουρισμό μέσα από τη γαστρονομία.
Απευθύνεται σε:
* Παραγωγούς Φιστικιού και άλλων τοπικών προϊόντων
* Μεταποιητικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα
* Φορείς και επιχειρήσεις φιλοξενίας & τουρισμού
* Επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς
* Τοπικούς φορείς ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης


Θεματικές Ενότητες Εργαστηρίου (Workshop):
1. Πρόγραμμα ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός, Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής
2. Το Φιστίκι Αίγινας μοχλός τοπικής ανάπτυξης, Τουρισμός, Τοπική Ταυτότητα, αφηγήσεις ντόπιων παραγωγών, Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας.
3. Καινοτομία και τεχνογνωσία στον αγροδιατροφικό τομέα: Η δράση, η σημασία της τεκμηρίωσης ισχυρισμών υγείας και τα αποτελέσματα έρευνας, FoodOxys IKE Τεχνοβλαστός
4. Φιστίκι Αίγινας: Από την τοπική παράδοση στη διεθνή καινοτομία, ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
5. Διαβούλευση – Συλλογή απόψεων και προτάσεων των τοπικών φορέων
Συμμετοχή: Δωρεάν


Η δράση υλοποιείται από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Αίγινας και τον ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟ FoodOxys IKE, στο πλαίσιο του Διατοπικού Σχεδίου Συνεργασίας, ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός» Υπομέτρο 19.3. του Τοπικού Προγράμματος CLLD /LEADER 2014-2020 «Πολιτισμός & Περιβάλλον ΕΝ ΠΛΩ».


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png