Πρόσκληση για συζήτηση. Κέντρο Τεχνών στην Αίγινα

Ταλαντώσεις. Πρόσκληση για συζήτηση: Μας ενδιαφέρει και μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Τεχνών στην Αίγινα;

Σας προσκαλούμε να έρθετε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στον χώρο των Αγίων Ασωμάτων, (απέναντι από το βενζινάδικο) να συζητήσουμε την ιδέα δημιουργίας ενός Κέντρου Τεχνών στην Αίγινα. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται σε όλους, πολίτες και φορείς, που βρίσκουν  την πρόταση ενδιαφέρουσα.
 
Η έκθεση Ταλαντώσεις που έγινε τον Σεπτέμβριο στην Αίγινα, με έργα μεταπτυχιακών σπουδαστών της Καλών Τεχνών (DJCAD) του Πανεπιστημίου του Dundee και καλλιτεχνών/χειροτεχνών που κατοικούν στην Αίγινα έκλεισε μια συνεργασία που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016. Αυτή η προσπάθεια είχε ως σκοπό να ξαναφέρει στο προσκήνιο μια ιδέα παλιά στην Αίγινα, που είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Τεχνών στο νησί: την οργάνωση και λειτουργία ενός χώρου  δημιουργικού, εκπαιδευτικού και εμπορικού για την καλλιέργεια και εξάπλωση των τεχνών - παραδοσιακών, καλών και εφαρμοσμένων-   με συνεργασίες σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο.                                                                                                                              
Οι 30 καλλιτέχνες και χειροτέχνες της Αίγινας που συμμετείχαν στην έκθεση αυτή είναι ένα μικρό δείγμα του εντυπωσιακού και όλο αυξανόμενου καλλιτεχνικού και πολιτιστικού δυναμικού της Αίγινας και επιλέχθηκαν όχι μόνο με κριτήριο τα κοινά στοιχεία στην δουλειά και στα ενδιαφέροντα τους με αυτά των ‘Σκωτσέζων’ σπουδαστών αλλά και ως δείγμα του εύρους των προσεγγίσεων και τεχνικών που μπορεί να καλύψει το δημιουργικό δυναμικό του τόπου.

Με τις Ταλαντώσεις ως  πρόκληση και την έκθεση escape velocity του Paul Walker ως συνέχεια, σας προσκαλούμε να έρθετε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στο  ‘χώρο με τα μπλε παράθυρα και τα ασπρισμένα τζάμια’ να συζητήσουμε τυχών προτάσεις και όνειρα για ένα τέτοιο εγχείρημα.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:
Ελίκα Βλαχάκη
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ή στο 6977133730


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png