Οι αλλεργίες του καλοκαιριού. Πολύτιμες συμβουλές για ένα καλοκαίρι χωρίς προβλήματα, από τον ειδικό αλλεργιολόγο ιατρό κ. Γιώργο Λούρμπα.

Καλοκαίρι, μία εποχή με πολλές χαρές, αλλά όχι και χωρίς προβλήματα. Οι αλλεργίες του καλοκαιριού συχνά ταλαιπωρούν, καταστρέφοντας την ηρεμία των διακοπών. Για τις αλλεργίες του καλοκαιριού ο ειδικός αλλεργιολόγος ιατρός κύριος Γιώργος Λούρμπας, μιλά στο Aegina Portal δίνοντας πολύτιμες συμβουλές. Η αλλεργία είναι μια μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε ουσίες που φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι ανεκτές από τον άνθρωπο. Η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί με διάφορα συμπτώματα από το δέρμα με εξανθήματα όπως η κνίδωση, από το αναπνευστικό με δύσπνοια, φταρνίσματα, καταρροή, από το γαστρεντερικό σύστημα με εμετούς ή διάρροια και από το νευρικό σύστημα που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε λιποθυμία.

Το καλοκαίρι μπορεί να μας τσιμπήσει ένα υμενόπτερο δηλαδή μέλισσα ή σφήκα και μπορεί να εμφανιστεί ένα οποιοδήποτε από τα προηγούμενα συμπτώματα. Η κνίδωση είναι ένα εξάνθημα που χαρακτηριστικά έχει μικρού ή μεγάλου μεγέθους βλάβες που μπορεί να βγουν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και μπορεί να εμφανιστεί μετά από τσίμπημα εντόμου ή ακόμη και μετά από το θαλάσσιο μπάνιο. Αν συμβεί ενώ κάνουμε μπάνιο τότε πρόκειται για κνίδωση εκ ψύχους και αυτό μπορεί να διαγνωστεί με το τεστ πάγου στο ιατρείο και να διερευνηθεί αν μπορεί να είναι επικίνδυνο ή όχι.

Από το αναπνευστικό είναι συχνή η ρινίτιδα και το άσθμα αυτή την εποχή, κυρίως λόγω της υγρασίας και των μυκήτων που υπάρχουν σε αυτή, ιδιαίτερα στο νησί που λόγω της θάλασσας η υγρασία είναι αρκετή. Τόσο η ρινίτιδα όσο και το άσθμα θεραπεύονται με ειδική απευαισθητοποίηση δηλαδή αφού αναγνωρίσουμε τι φταίει μπορούμε να δώσουμε τη δυνατότητα να το συνηθίσει ο οργανισμός μας με σταδιακή χορήγηση και αντίστοιχα να θεραπευτούμε.

Λούρμπας Γεώργιος. Ειδικός Αλλεργιολόγος Ενηλίκων και Παιδιών.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png