Η πρώτη ημέρα της 3ης Διημερίδας Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών στην Αίγινα.

 Με ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση κοινού και ειδικά νέων ανθρώπων, ξεκίνησε σήμερα το πρωί η 1η ημέρα της 3ης Διημερίδας Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών. Και οι δύο ημέρες είναι αφιερωμένες σε workshops που αφορούν στη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε περιστατικά υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, σε έκτακτα δηλαδή περιστατικά. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδεύτηκαν στην προσφορά άμεσης βοήθειας, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τη λειτουργία και τη χρήση μίας ειδικής συσκευής που μπορεί να σώσει ζωές σε τέτοιες περιπτώσεις, τον αυτόματο εξωτερικό απινιδιστή και βέβαια την αντιμετώπιση τραυμάτων.

Η πρώτη ημέρα άρχισε με τον χαιρετισμό από τον ιατρό κύριο Σωκράτη Δούκα, που ξεκινώντας αυτή την πρωτοβουλία τρία χρόνια πριν, βλέπει αυτή την προσπάθεια όχι απλά να μετρά ήδη εκατοντάδες εκπαιδευμένους κατοίκους του νησιού, αλλά να γίνεται θεσμός, να αναβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο και να αφήνει πίσω της εκτός από την εκπαίδευση, συσκευές αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του νησιού, οι οποίες προέρχονται από δωρεές και χορηγίες.

Δείτε φωτογραφίες απο την πρώτη ημέρα της διημερίδας εδώ.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς το ΕΚΑΒ, καθώς διοργανώνεται υπό την ευθύνη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ και η παρουσία των εκπαιδευτών του δίνει κύρος, αρτιότητα και εγκυρότητα στην εθελοντική αυτή προσπάθεια εκπαίδευσης του πληθυσμού. Την εναρκτήρια πρώτη ημέρα, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησε ο βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων κύριος Κώστας Κατσαφάδος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png