Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι ιατροί του Κέντρου Υγείας Αίγινας.

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι ιατροί του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Aegina Portal το επισχετήριο έχει κατατεθεί ήδη. Το κεντρικό αίτημα είναι το πρόβλημα που δημιουργεί στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας ο μικρός αριθμός του ιατρικού προσωπικού. Συνολικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας υπηρετούν τρεις ιατροί, ενώ σε καθημερινή βάση πρέπει να βρίσκονται σε εφημερία δύο. Ο ένας από αυτούς βρίσκεται σε εφημερία ετοιμότητας, δηλαδή εάν προκύψει η ανάγκη διακομιδής ασθενούς στον Πειραιά θα πρέπει να τον συνοδέψει. Συνολικά το Κέντρο Υγείας Αίγινας για να λειτουργήσει χρειάζεται 60 εφημερίες το μήνα, οι οποίες με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό επιμερίζονται σε τρεις ιατρούς.

Ιατρός του Κέντρου Υγείας που μίλησε στο Aegina Portal, προκειμένου να κάνει κατανοητό το εύρος του προβλήματος, εξήγησε ότι στο Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας έχει γίνει επίσης επίσχεση εργασίας, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί εκεί είναι πέντε. Συνεπώς, και με δεδομένο ότι λόγω της εποχής ο πληθυσμός του νησιού έχει τετραπλασιαστεί, πρέπει το ιατρικό προσωπικό να ενισχυθεί άμεσα.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η επίσχεση εργασίας στους κατοίκους και στους παραθεριστές της Αίγινας που θα επισκεφθούν από τη Δευτέρα το Κέντρο Υγείας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν θα γίνεται συνταγογράφηση,  αλλά τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά.

Άλλα θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στο έγγραφο του επισχετηρίου είναι η έλλειψη φαρμάκων, αναλωσίμων και άλλων αναγκαίων για τη λειτουργία του. Να σημειώσουμε ότι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αίγινας έχουν να πληρωθούν τις εφημερίες τους από τον Ιανουάριο.

Τέλος, να συμπληρώσουμε ότι παράσταση συμπαράστασης στα αιτήματα των ιατρών, αλλά και διαμαρτυρίας για τις συνολικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας έκαναν σήμερα το μεσημέρι μέλη της Κ.Ο. Αίγινας του Κ.Κ.Ε. [upd] Η Κ.Ο. Αίγινας του Κ.Κ.Ε.προχώρησε πριν από λίγο σε σχετική ανακοίνωση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png