Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου συμπαραστέκεται στα αιτήματα και στην επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι ιατροί στο Κ.Υ. Αίγινας.

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δ.Σ. για το Κέντρο Υγείας Αίγινας
Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου συμπαραστέκεται στα αιτήματα και στην επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι ιατροί στο ΚΥ Αίγινας με σκοπό την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών του έτους 2015.
Οι εφημερίες των γιατρών του ΚΥ Αίγινας είναι απλήρωτες από 01/04/15, ενώ για τις δεδουλευμένες εφημερίες του 1ου 3μήνου 2015 έχει αποζημιωθεί μόνο ένα μέρος του οφειλομένου ποσού. Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχει οδηγήσει στην εργασιακή εξουθένωση των εναπομείναντων ιατρών, που εκτελούν 10 ενεργείς και 10 εφημερίες ετοιμότητας ο καθένας. Στο ΚΥ Αίγινας υπηρετούν μόνο 4 γιατροί (1 παιδίατρος και 3 γενικοί γιατροί), ενώ εκκρεμεί αδικαιολόγητα από τον 05/2105 ο διορισμός 2 επιμελητών παθολόγων για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες κρίσης - επιλογής.  Η διοικητική υπαγωγή των κέντρων υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες, έχει επιφέρει πολλαπλά προβλήματα, καθώς οι διοικήσεις αποδείχθηκαν το λιγότερο ανέτοιμες για να διαχειριστούν τη λειτουργία των κέντρων υγείας. Αυτό έχει πολλαπλές επιπτώσεις τόσο στην καθημερινή ιατρική πράξη με πολλαπλές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, όσο και στις διοικητικές διεκπεραιώσεις με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτα τα δεδουλευμένα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ταυτόχρονα καταγγέλουμε την απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά ενάντια στους συναδέλφους που ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας (μάλιστα εκτελούν κανονικά τα ιατρικά τους καθήκοντα και απέχουν μόνο από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση) από μεριάς της Διεύθυνσης του Κ.Υ. και της Διοίκησης της 2ης Υ.Πε.
Ανάλογα προβλήματα βιώνουν οι συνάδελφοι στα Κέντρα Υγείας της Λέσβου. Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, καλεί την Πολιτεία να δώσει άμεσα λύσεις.
Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους του ΚΥ Αίγινας και απαιτούμε:
1. Να καταβληθούν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των γιατρών, χωρίς περικοπές.
2. Να διορισθούν επιτέλους οι 2 επιμελητές που εκκρεμούν.
3. Να σταματήσει ο αυταρχισμός ενάντια στους αγωνιζόμενους, μάχιμους γιατρούς.
Μυτιλήνη, 14 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Πρόεδρος                                             ο Γραμματέας
Δήμος Ανδρεάδης                                    Στρατής Παυλής


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png