Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας τοποθετήθηκε ο πρώτος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής.

Στο χώρο των εκδοτηρίων τοποθετήθηκε εδώ και λίγες ημέρες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ο πρώτος αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής, από τους συνολικά 6 που αναμένεται να τοποθετηθούν σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αίγινας. Πρόκειται για μία ιατρική συσκευή που αναλύει αυτόματα τον καρδιακό παλμό, και με απινίδωση επαναφέρει τον καρδιακό παλμό στην σωστή συχνότητά του. Η ιατρική συσκευή, αποτελεί δωρεά της εταιρίας Philippos Hellenic Goods που εδρεύει στην Αίγινα. Η δωρεά της συσκευής έγινε κατά τη διάρκεια της 3ης Διημερίδας Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών, που διοργανώθηκε υπό την ευθύνη της Κεντρικής Υπηρεσίας του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ, μέσα από μία πρωτοβουλία του ιατρού κυρίου Σωκράτη Δούκα. Μάλιστα τότε είχε γίνει γνωστό ότι η ίδια εταιρία είχε την πρόθεση να δωρήσει συνολικά πέντε τέτοιες συσκευές, οι οποίες θα τοποθετούνταν στις αντίστοιχες πέντε κοινότητες του νησιού.

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΩστόσο υπάρχει μία ακόμη δωρεά από την κυρία Μαρία Θεοχαράκη – Κουκούλη, η οποία έγινε μετά από την 2η Διημερίδα Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος κύριος Σωκράτης Δούκας, μαζί με εκπρόσωπο της εταιρίας Philippos Hellenic Goods, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη καθώς και τον αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη, για την τοποθέτηση αυτών των συσκευών. Για τον απινιδωτή που δώρησε η κυρία Μαρία Θεοχαράκη – Κουκούλη φαίνεται ότι έχει προκριθεί η τοποθέτησή του στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.

Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, η συσκευή έχει τοποθετηθεί σε ειδικό στεγανό κουτί, το οποίο παραμένει ανοιχτό όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτιώτης, επισημαίνει ότι το λιμάνι της Αίγινας είναι το δεύτερο της χώρας στο οποίο Λιμενικό Ταμείο τοποθέτησε τέτοιου είδους συσκευή, ενώ σημειώνει ότι στις άμεσες προθέσεις είναι η εκπαίδευση των επαγγελματιών της περιοχής πάνω στη χρήση αυτής της συσκευής, ώστε να είναι δυνατή η προσφορά βοήθειας αν παραστεί ανάγκη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png