Σημαντικά αυξημένος ο αριθμός των περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις για τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, περιστατικά που αφορούσαν σε διάφορες κατηγορίες. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει τη δική του μάχη, καθώς ο πληθυσμός του νησιού λόγω του τετραημέρου του Δεκαπενταύγουστου έχει πολλαπλασιαστεί. Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κυρία Ευαγγελία Γελαδάκη εξηγεί ότι τα περιστατικά αυξάνονται, καθώς αυξάνεται και ο πληθυσμός του νησιού. Σημειώνει ωστόσο, ότι τα αριθμητικά χαρακτηριστικά παραμένουν τα ίδια με αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ημερών του Δεκαπενταύγουστου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal


Το χθεσινό εικοσιτετράωρο ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Υπήρχε ένα ατύχημα και αρκετές ακόμη περιπτώσεις περιστατικών διαφόρων κατηγοριών, σε τέτοιο βαθμό που οι κάτοικοι του νησιού ανησύχησαν με τα συνεχή δρομολόγια του ασθενοφόρου. Ο οδηγός της βάρδιας επιβεβαιώνει ότι η κίνηση είναι συνεχής και θα συνεχίσει να είναι μέχρι τη λήξη της κορύφωσης της επισκεψημότητας, δηλαδή κάπου στη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας κυρία Ευαγγελία Γελαδάκη είναι σήμερα στο πόστο της, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπηρεσία. Εξηγεί ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τα γνωστά προβλήματα, είναι επίσης εκεί, ώστε το Κέντρο Υγείας να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Απαντά καταφατικά, ότι τα έκτακτα περιστατικά αυξάνονται όταν αυξάνει σε τόσο μεγάλο αριθμό ο πληθυσμός, σημειώνει ωστόσο ότι πολλά περιστατικά που ορισμένοι από τους επισκέπτες του Κέντρου Υγείας θεωρούν ως έκτακτα, δεν είναι. Παραθεριστές που κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, συχνά ζητούν ειδικότητες που δεν έχουμε ή απλά έρχονται για να γράψουν τα φάρμακά τους, λέει.

Για αυτό το ιδιαίτερο τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου και σχετικά με τους οδηγούς του ασθενοφόρου, απαντά ότι θα καλυφθεί με τρεις βάρδιες από τους τρεις οδηγούς που διαθέτει το Κέντρο Υγείας. Συμπληρώνει  ότι συνεχίζει να υπάρξει η έλλειψη και να ισχύει η προτεραιότητα στα Σαββατοκύριακα, τις βραδυνές ώρες και τα απογεύματα, συμπληρώνοντας. Σημειώνει ότι οι επισημάνσεις και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί για την αναγκαία ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, μετά από τόσο καιρό, δεν έχουν ακόμη βρει ακόμη τη λύση τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png