Σεμινάριο για τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο Γυμνάσιο Μεσαγρού.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Μεσαγρού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σεμινάριο για τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Πρόκειται για τους απινιδωτές που αποτελούν δωρεά της εταιρίας τυποποίησης ελαιολάδου Philippos Hellenic Goods, μετά την 3η Διημερίδα Αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών, η οποία και λειτούργησε τότε ως κίνητρο για την προσφορά των συσκευών. Η τελετή παραλαβής της δωρεάς από τον δήμο έγινε στα μέσα του καλοκαιριού. Στην Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού, που κάλυψε το σημερινό σεμινάριο, έχουν τοποθετηθεί δύο τέτοια ιατρικά μηχανήματα: το πρώτο στο ιατρείο του Κοινοτικού Καταστήματος στο Μεσαγρό και το δεύτερο στο φαρμακείο που βρίσκεται στην Αγία Μαρίνα. Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια του γυμνασίου κυρία Ειρήνη Μανούσου και χαιρέτησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κύριος Μανώλης Λεούσης.

Η ιατρός κυρία Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη, παρουσίασε τη χρησιμότητα του απινιδωτή και τους σκοπούς του σεμιναρίου. Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα παρουσίαση της χρήσης του εξωτερικού απινιδωτή από τον ιατρό κύριο Σωκράτη Δούκα.

Ανάλογα σεμινάρια για την εκπαίδευση των κατοίκων της Αίγινας, θα γίνουν και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες που τοποθετήθηκαν τέτοιου είδους μηχανήματα, σύμφωνα με την απόφαση αποδοχής της προσφοράς από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στις περιοχές της Πέρδικας, στο κέντρο της παραλίας, κοντά στο περίπτερο), της Κυψέλης, στην πλατεία, στο κοινοτικό κατάστημα ή  στο Μορφωτικό Κέντρο (έχει τοποθετηθεί στο Πνευματικό Κέντρο) στην περιοχή της Σουβάλας, στο λιμάνι, στο κτίριο που στεγάζεται το φαρμακείο. Τέλος, ένας ακόμη έχει τοποθετηθεί στα εκδοτήρια του κεντρικού λιμένα της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png