Η ομάδα έρευνας MEDIS, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος".


Η μελέτη MEDIS (Mediterranean Islands Study) καταγράφει τη διαδικασία της γήρανσης σε διάφορα νησιά της Μεσογείου. "Τα νησιά που συμμετέχουν σε αυτή τη μελέτη μέχρι τώρα είναι από διάφορες χώρες όπως: η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Κύπρος και σκοπός μας είναι να αναδείξουμε εάν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συμμετοχή, των διαιτητικών συνηθειών και των τρόπων ζωής, στη διαδικασία της γήρανσης", λέει ο γηρίατρος κύριος Σούλης Γεώργιος, μιλώντας στο Aegina Portal. Η μελέτη οργανώνεται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπό την επιστημονική καθοδήγηση και ευθύνη του καθηγητή Δημοσθένη Παναγιωτάκου, καθηγητή επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι: Αλεξάνδρα Φωσκόλου, διαιτολόγος, η οποία κάνει το διδακτορικό της στην γήρανση, ο κύριος Γεώργιος Σούλης, γηρίατρος, η κυρία Κατσανά Κωνσταντίνα, διαιτολόγος και ο κύριος Κωνσταντίνος Κουβάς μεταπτυχιακός φοιτητής. Στόχος της επίσκεψής τους στην Αίγινα είναι να συγκεντρώσουν στοιχεία μέσω μίας τυποποιημένης διαδικασίας, από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, για την υγιή γήρανση. "Να βρούμε δηλαδή τους παράγοντες, που σχετίζονται με την υγιή γήρανση των ανθρώπων στα νησιά", εξηγεί η κυρία διαιτολόγος κυρία Αλεξάνδρα Φωσκόλου.

Για το σκοπό αυτό, ήδη έχει εκδοθεί ανακοίνωση από το Νοσοκομείο "Ο Άγιος Διονύσιος", στην οποία καλούνται όσοι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, ηλικίας άνω των πενήντα ετών, επιθυμούν να συμμετέχουν στην έρευνα να προσέλθουν στο νοσοκομείο τη Δευτέρα 13 Μαρτίου τις ώρες 09:00 με 12:00.

Σε σχετική ερώτηση για τη συγκέντρωση και διαχείριση των στοιχείων, ο ιατρός κύριος Σούλης απάντησε ότι: "Η μελέτη έχει πάρει την έγκριση από την Επιτροπή Βιοηθικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Η καταχώρηση των δεδομένων είναι πλήρως και εντελώς ανώνυμη, άρα δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε καμία πληροφορία από κανέναν φορέα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png