Χωρίς ασθενοφόρο περιστατικό τραυματισμού στην Αγία Μαρίνα. Παραμένουν οι ελλείψεις στις θέσεις των οδηγών στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.


Χθες πρώτη ημέρα του καλοκαιριού και ένα περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπής τουρίστριας σε βραχώδη παραλία της Αγίας Μαρίνας, έφερε και πάλι στην επικαιρότητα την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο και δεν είναι βέβαια εποχικό, ωστόσο η αύξηση του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες κάνει περισσότερο εμφανείς τις ελλείψεις.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal

Χθες το πρωί μία αλλοδαπή τουρίστρια τραυματίστηκε πέφτοντας σε βραχώδη παραλία της Αγίας Μαρίνας. Οδηγός στη βάρδια δεν υπήρχε, καθώς όπως είναι γνωστό προτεραιότητα έχουν οι βραδυνές ώρες του Σαββατοκύριακου, οι βραδυνές ώρες των υπόλοιπων ημερών και οι απογευματινές ώρες, όταν αυτές αυτές μπορούν να καλυφθούν. Για καλή τύχη της τραυματισμένης γυναίκας, στο Αγροτικό Ιατρείο του Μεσαγρού εκείνη την ώρα είχε υπηρεσία η ιατρός η οποία ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας και χωρίς να χάσει χρόνο πήγε στο σημείο του συμβάντος.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου που συνέβη το περιστατικό, κλήθηκε ο Πυροσβεστικό Σταθμός Αίγινας, προκειμένου να ανασύρει την τραυματία. Η πυροσβεστική επιχείρησε με πέντε πυροσβέστες, κάνοντας χρήση φορείου. Μετά την ιατρική υποστήριξη που παρείχε η ιατρός του Αγροτικού Ιατρείου του Μεσαγρού, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας με ιδιωτικό όχημα. Η ιατρός και άνδρες της πυροσβεστικής συνόδεψαν την τραυματία.

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας κυρία Ευαγγελία Γελαδάκη μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal εξήγησε ότι το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων παραμένει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες. Επισημαίνει ωστόσο ότι έχει γίνει προκήρυξη δύο θέσεων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι αυτή τη στιγμή. Σημείωσε επίσης ότι το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά οι ελλείψεις παραμένουν.

Δυστυχώς, την ίδια κατάσταση, όπου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας να αγωνίζεται κόντρα στις ελλείψεις που δεν καλύπτονται οι κάτοικοι του νησιού την γνωρίζουν καλά. Όμως οι κεντρικές υπηρεσίες δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν Δευτέρα μεσημέρι, αυτή τη φορά 4 Ιουλίου 2016, το ρεπορτάζ του Aegina Portal είχε καταγράψει ένα παρόμοιο περιστατικό, όπου και πάλι ο τραυματίας μεταφέρθηκε από ιδιώτη στο Κέντρο Υγείας, αφού δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου. Τα ίδια προβλήματα καταγράφονται επί σειρά ετών.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει τόσο στην ετοιμότητα της ιατρού του Αγροτικού Ιατρείου Μεσαγρού, όσο και των αντρών του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, που ήταν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία το περιστατικό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png