Συνάντηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας με τη 2η ΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου για το Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Στις 30 Ιανουαρίου 2018 έγινε συνάντηση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ
για τα προβλήματα του  Κέντρου Υγείας Αίγινας, με τη συμμετοχή και μελών της διοίκησης του Κέντρου Υγείας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε αντιπροσωπία της οργάνωσης μας με τους: Παναγιώτη Πατσακιό συντονιστή της οργάνωσης ,Αντώνη Ντελή Δημοτικό Σύμβουλο, τους  Βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και Νήσων, Ελένη Σταματάκη ,Γεωργία Γεννιά, Θοδωρή Δρίτσα , τη συνεργάτιδα του Βουλευτή Κώστα Δουζίνα και τον   συντονιστή της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Φωτιάδη. Στην συνάντηση παρευρίσκονταν η νέα Διευθύντρια του Κ.Υγείας Λεωνίδη Σβετλάνα  και ο πρόεδρος  Κώστας Αδάμ.
Από την 2η ΥΠΕ παρευρίσκονταν η Πρόεδρος  Όλγα Ιορδανίδου, οι Αντ/δροι Αντύπας Γιώργος, Κυζηράκος Ευάγγελος  και υπηρεσιακοί παράγοντες..

 Στη συνάντηση έγινε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση ,ενώ επισημάνθηκαν τα προβλήματα  του Κ.Υ και ιδιαίτερα  η υποστελέχωση των τμημάτων με ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό προσωπικό καθώς και η έλλειψη τέταρτου οδηγού ασθενοφόρου. Έγιναν επισημάνσεις ,καταγραφή των ελλείψεων ,συντήρηση του κτιρίου κ.α.
Η Διοικήτρια κα Ιορδανίδου μας ενημέρωσε  για μια σειρά ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Κ.Υγείας
Μας ανακοίνωσε ότι υπογράφτηκε η σύμβαση προμήθειας καυσίμων (βενζίνης )για το ασθενοφόρο και ( πετρελαίου θέρμανσης) για το καλοριφέρ,  από το πρατήριο ΕΚΟ στην Αίγινα δίνοντας ένα τέλος στο πολύχρονο σήριαλ ενός  πολύ σοβαρού  προβλήματος  του Κ.Υγείας.
Ανακοινώθηκε ότι  το Κέντρο Υγείας εφοδιάζεται με  μηχανήματα που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του  ακτινολογικού: όπως Υπερηχοτομογράφο και φορητό αναπνευστήρα, ενώ  αναμένεται να έλθει ένα Μόνιτορ ζωτικών στοιχείων. Για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό, αρνητικό ρόλο παίζει και η  απροθυμία των γιατρών να έλθουν στην Αίγινα, ενώ όσον αφορά τους εβδομαδιαίους επισκέπτες γιατρούς από το Τζάνειο Νοσοκομείο η διοίκηση του Τζανείου, ζήτησε να μειωθούν οι μετακινήσεις λόγω ελλείψεων γιατρών στο Τζάνειο, αρνητική εξέλιξη αφού στις ειδικότητες αυτές στηρίζονται πολλές εξετάσεις ασθενών.
Οι βουλεύτριες  Σταματάκη Ελένη,Γεννιά Γεωργία και ο Βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, αναφέρθηκαν στην επιτακτική λύση των προβλημάτων για τα θέματα υγείας της Αίγινας αλλά και των υπολοίπων  νησιών του Αργοσαρωνικού.
Αγαπητοί συμπολίτες μπορεί να έγιναν αρκετά βήματα στη λειτουργία του Κέντρο Υγείας Αίγινας και να συνεχίζονται  ,αλλά κανείς μας δεν είναι εφησυχασμένος .Υπολείπονται ακόμη πολλά ,για να .λειτουργήσει αξιοπρεπώς το Κέντρο Υγείας , ο μοναδικός δημόσιος φορέας Υγείας στο νησί μας.
Με εκτίμηση                               
Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png