Σοβαρές προεκτάσεις παίρνει η έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Επιστολή του διευθυντή, του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, σε αρμόδιους φορείς.



Σοβαρές προεκτάσεις παίρνει η έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Εκτός από την αδιαφορία του κράτους, για την υγεία των παιδιών του νησιού με εξειδικευμένο γιατρό, μία επιστολή που στάλθηκε σήμερα σε αρμόδιους φορείς, από τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, καταδεικνύει ότι η έλλειψη παιδιάτρου απειλεί και την εύρυθμη λειτουργία της μαθητικής κοινότητας του νησιού.

Έτσι, μετά τα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου το θέμα συζητήθηκε στα προημερησίας (θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ στη συνέχεια) ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας κ. Γιώργος Μπήτρος απέστειλε επιστολή, στο Κέντρο Υγείας, την οποία κοινοποιεί επίσης στον Δήμο Αίγινας και στην Επιτροπή Παιδείας. Η επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς είναι απαραίτητο οι μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου να εξεταστούν από παιδίατρο ο οποίος συμπληρώνει το Α.Δ.Υ. (Ατομικό Δελτίο Υγείας) του κάθε μαθητή προκειμένου να παρακολουθήσει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η εξέταση από παιδίατρο Κρατικού φορέα είναι υποχρεωτική, κυρίως για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής αλλά και γενικότερα της σχολικής ζωής.

Η έλλειψη παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας σε καθημερινή βάση δεν δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να πάνε τα παιδιά τους για εξέταση και να προμηθευτούν το Α.Δ.Υ.
Αυτή η κατάσταση ελλοχεύει κινδύνους για την ομαλή σχολική ζωή των παιδιών.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες όπως άμεσα μεριμνήσετε για την επίλυση του προβλήματος.

Ο Διευθυντής
Μπήτρος Γεώργιος

Να υπενθυμίσουμε ότι λόγω της έλλειψης μόνιμου παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, η ειδικότητα του παιδιάτρου θα είναι διαθέσιμη μόλις για δύο δύο φορές τον μήνα μέχρι το τέλος του χρόνου, με επισκέψεις παιδιάτρου του Γ.Ν. Τζάνειου Πειραιά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png