Η 5η Πανελλαδική Εκστρατεία Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης, "Με Οδηγό το Διαβήτη 2019", στην Αίγινα.


Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Α.Μ.Κ.Ε. "Με Οδηγό το Διαβήτη" πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Το φετινό μήνυμα της Πανελλαδικής Εκστρατείας Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης είναι: "Ρύθμισε το Διαβήτη σου, Προστάτεψε την Καρδιά σου, Ενημερώσου για τη σημασία του Εμβολιασμού" και έχει ως στόχο να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού για τη νόσο του Σακχαρώδους Διαβήτη, καθώς και να διαγνώσει περιστατικά τα οποία μέχρι σήμερα έχουν μείνει αδιάγνωστα, μέσω των δωρεάν εξετάσεων, των ομιλιών και των δρώμενων που θα πραγματοποιηθούν.

Το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που συμμετείχε στην εκστρατεία, ταξίδεψε σε όλον τον Αργοσαρωνικό με Ιστιοπλοϊκό Σκάφος και βρέθηκε στην Σαλαμίνα, στα Μέθανα, στην Ύδρα, στις Σπέτσες, στον Πόρος, στο Αγκίστρι και Αίγινα. Για τους στόχους της δράσης στο Aegina Portal μίλησε η πρόεδρος του οργανισμού κ. Αναστασία Καφούση. Η δράση περιελάμβανε σήμερα το πρωί δωρεάν εξετάσεις γλυκόζης, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, λιπιδαιμικού ελέγχου και συνδρόμου διαβητικού ποδιού στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, ενώ για το απόγευμα είχαν προγραμματιστεί σχετικές ομιλίες στο Λαογραφικό Μουσείο. Δυστυχώς και οι δύο δράσεις συγκέντρωσαν πολύ μικρό αριθμό ενδιαφερομένων. Αντίθετα, στα άλλα νησιά η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Μαζί με την κυρία Καφούση, στις δράσεις συμμετείχαν η ιατρός Ευρυδίκη Τριπόδικα, Παθολόγος - Διαβητολόγος και η κ. Γιώτα Μπαλωμένου επισκέπτρια υγείας.

Την εκδήλωση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας, παρακολούθησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός και η ιατρός κ. Παναγιώτα Χατζηαλεξιάδη από το Κέντρο Υγείας Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png