Ο βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας για την ερώτηση που υπέβαλε στον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την διακοπή λειτουργίας του Νεφρολογικού Κέντρου.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με την το ενδεχόμενο της διακοπής λειτουργία του Νεφρολογικού Κέντρου. Ο κ. Δρίτσας υπέβαλε χθες ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, αναφέροντας ότι από την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία του, επειδή δεν υπήρξε συνέχεια της σύμβασης με τον ΕΟΠΥ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή κ. Θοδωρή Δρίτσα.



Ο κ. Δρίτσας είπε ότι το Νεφρολογικό Κέντρο είναι το μοναδικό που διαθέτει το νησί και είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών για αιμοκάθαρση: "Αυτή είναι μία ανάγκη αδήριτη, είναι μία ανάγκη συστηματική, συνεχής και δεν επιδέχεται αναβολή ή οτιδήποτε άλλο. Από τη στιγμή που το νησί δεν διαθέτει άλλη δομή στο Κέντρο Υγείας αιμοκάθαρσης, αναδεικνύεται το ζήτημα αυτό ως μείζον" είπε και συμπλήρωσε ότι θεώρησε υποχρέωσή του αυτό το ζήτημα να το αναδείξει και να το φέρει στη βουλή.

"Πιστεύω ότι όποιο και να είναι το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Γνωρίζουμε όλοι ότι εκκρεμεί καιρό και κατά καιρούς ανακυκλώνεται. Είτε γραφειοκρατικό (σ.σ. είναι το ζήτημα) είτε ζητήματα που αφορούν τους κανόνες λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που χρειάζεται τώρα, ειδικά τώρα πια στη περίοδο της κρίσης της πανδημίας και του κορονοϊού, ένας λόγος παραπάνω αναδεικνύει το θέμα ως υπερ επείγον, που απαιτεί την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.

Όχι μόνο της Υγειονομικής Υπηρεσίας των Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας, που έχουν αρμοδιότητα, όχι μόνο του ΕΟΠΥΥ που ως προς την κάλυψη των δαπανών κτλ έχει αρμοδιότητα, όχι μόνο της εταιρείας υδάτων για κάποια ζητήματα που αφορούν την παροχέτευση των υγρών, που όλα τα δικαστήρια από ότι ξέρω έχουν ολοκληρωθεί. Γιατί υπήρχαν κάποιες ενστάσεις επ' αυτών και προφανώς κανείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε όλα αυτά, πιστεύω λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και ο ΕΟΠΥΥ, αλλά και ο ΕΟΔΥ, η Πολιτική Προστασία, πρέπει να παρέμβουν συνδυαστικά και σχεδιασμένα, ώστε το νησί, με όρους και κανόνες απόλυτης ασφάλειας, κάλυψη και των ασθενών και των εργαζομένων στο Κέντρο, να λειτουργήσει άμεσα και να μην διακοπεί η λειτουργία του.

Το καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό είναι μία απόλυτη ανάγκη, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα ζήτημα ρουτίνας και για αυτό έκρινα ότι πρέπει να το αναδείξω και με αναφορά της σχετικής ανακοίνωσης που έκανε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας στη βουλή και πιστεύω ότι και από όλες τις άλλες πλευρές και από την πλευρά των συναδέλφων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από τη Δημοτική Αρχή και από όλες τις πλευρές, θα υπάρξει ενεργός πρωτοβουλία, ώστε άμεσα, απολύτως άμεσα και συνδυαστικά και σχεδιασμένα να λυθεί άπαξ δια παντός και να λειτουργήσει το Κέντρο με όλους τους κανόνες, που πρέπει να λειτουργήσει και να μην μείνουν οι ασθενείς, που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης στο νησί, να μην μείνουν ακάλυπτοι".

Στην παρατήρηση ότι στο ρεπορτάζ του Aegina Portal, που έγινε στις 18 Απριλίου στο νεφρολογικό, όπου ασθενείς τόνισαν ότι εάν κλείσει το κέντρο αυτό είναι "θανατική καταδίκη", για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ασθενείς, που δεν θα έχουν την δυνατότητα να πηγαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στον Πειραιά για να κάνουν τις αιμοκαθάρσεις τους και ότι "πρόκειται για ένα έγκλημα, ξεκάθαρα", όπως δήλωσε ένας εκ των ασθενών στο Aegina Portal, ο κ. Δρίτσας είπε: "Όλα αυτά είναι απολύτως προφανή και γι' αυτό σε άλλη περίοδο μπορεί να μην το αναδείκνυα με τέτοια έμφαση, δηλαδή να έρθει στην βουλή το θέμα. Σήμερα όμως πιστεύω ότι απαιτείται η συνέργεια και η εγρήγορση όλων των εμπλεκομένων κρατικών και αυτοδιοικητικών φορέων".

Τέλος, ο κύριος Δρίτσας είπε ότι το Κέντρο αυτό έχει καλή φήμη και σημείωσε ότι ο γιατρός που το λειτουργεί προσφέρει κοινωνικό έργο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png