Τι περιλαμβάνουν για την Αίγινα, οι πίνακες από τις δύο αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, για την μετακίνηση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για τις ανάγκες του καλοκαιριού. 

20240518_113847.jpg
Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε δύο αποφάσεις, στις 23 Μάϊου και στις 20 Ιουνίου 2024, που αφορούν την έγκριση μετακινήσεων, ιατρικού, η πρώτη και νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού η δεύτερη, κατόπιν αναθεώρησης των αναγκών των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 2ης ΔΥΠΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις του 20ου άρθρου  του ν. 5015/2023.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Ο πίνακας που ακολουθεί ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό που δύναται να μετακινηθεί και έχει περιοριστεί  στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και αφορά την απόφαση της 23ης Μαΐου 2024:

screenshot.1514.jpgscreenshot.1515.jpg

Ο επόμενος πίνακας αφορά την δεύτερη απόφαση για την μετακίνηση νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού της 20ης Ιουνίου 2024.

screenshot.1516.jpg
screenshot.1517.png

Από την πρώτη απόφαση δύναται να μετακινηθεί στην Αίγινα ένας ιατρός καρδιολογίας και ένας οικογενειακής ιατρικής ή παθολογίας. Από την δεύτερη ένας ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων. 

To Aegina Portal επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αίγινας και στην ερώτηση εάν έχουν μετακινηθεί στη δομή της Αίγινας οι παραπάνω ειδικότητες, ο κ. Στέλιος Θεριανός απάντησε αρνητικά.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις, σημειώνεται ότι οι δύο αποφάσεις εγκρίθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου εικοστού πρώτου του ν. 5015/2023 (ΦΕΚ 20 τ. Α΄), που αφορά την αποζημίωση μετακινούμενου ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η πρώτη παράγραφος αναφέρει τα ακόλουθα:

Στους ιατρούς κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι οποίοι μετακινούνται έως τις 31.12.2024, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 3599/2007 (Α’ 176), περί των μετακινήσεων του πάσης φύσεως προσωπικού των φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, σε συγκεκριμένες δομές υγείας της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.), λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, χορηγείται μηνιαία αποζημίωση ύψους χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ, πλέον των μηνιαίων αποδοχών τους. Κατ’ εξαίρεση, για μετακινήσεις του προηγούμενου εδαφίου εντός δομών υγείας της Περιφέρειας Αττικής χορηγείται μηνιαία αποζημίωση ύψους οκτακοσίων (800) ευρώ. Στους ιατρούς του πρώτου και δεύτερου εδαφίου δεν καταβάλλεται η αποζημίωση του άρθρου 29 του ν. 4816/2021 (Α’ 118), περί της αποζημίωσης των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τη μετακίνηση σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης Υ.Πε..




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png