Κανονικά θα γίνεται η εκτέλεση ιατρικών συνταγών από τα φαρμακεία στους ασφαλισμένους της Αίγινας.

Κανονικά θα εκτελούνται από αύριο Παρασκευή οι ιατρικές συνταγές από τα φαρμακεία της Αίγινας, καθώς οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Αθήνας και του Πειραιά ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Η απόφαση ελήφθη μετά από έγγραφες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης που αφορά το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των φαρμακοποιών. Σημειώνουμε ότι εκατοντάδες ασφαλισμένοι, από όλα τα ταμεία στην Αίγινα, βρέθηκαν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, όταν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε την αναστολή της πίστωσης στη χορήγηση φαρμάκων από τις ιατρικές συνταγές.

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι φαίνεται να καλύπτονται από την επαναφορά των εκπτώσεων από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς τα φαρμακεία και τη δρομολόγηση της εξόφλησης των χρεών από τα Ταμεία. Στη Βουλή, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τροπολογία που αφορά τα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ. Τα χρέη αυτά εντάχθηκαν στο πλαίσιο αποπληρωμής όλων των χρεών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές τους με έκπτωση από τα φαρμακεία 3,5%.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png