Ζοφερή η πραγματικότητα για τους συνταξιούχους της Αίγινας. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ κύριος Στέλιος Κοττάκης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. .

Έντονα καταγγελτική ήταν η αντίδραση του προέδρου του Συλλόγου Συνταξιούχων του ΙΚΑ Αίγινας κυρίου Στέλιου Κοττάκη κατά των πολιτικών και των συνεχών μειώσεων και περικοπών που οδηγεί στην απόγνωση τους συνταξιούχους του νησιού. Ο κύριος Κοττάκης μίλησε στο ραδιόφωνο του Aegina Portal για τρέχοντα θέματα, με αφορμή τη σημερινή απεργία των φαρμακείων και τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων που η απεργία σηματοδοτεί. Ο κύριος Κοττάκης ξεκίνησε από τις μειώσεις των συντάξεων λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι: "Σήμερα φύγαμε με κατεβασμένο το κεφάλι από την τράπεζα γιατί μας κόψανε και πάλι από τη σύνταξη" ενώ για τα φάρμακα και την περίθαλψη στο νησί τόνισε:

Οι δηλώσεις του κυρίου Στέλιου Κοττάκη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal:


"Αναγκαζόμαστε από σήμερα να πληρώνουμε τα φάρμακά μας, γιατί οι φαρμακοποιοί σταμάτησαν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, γιατί το κράτος χρωστά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ. Το νοσοκομείο μας κοντεύει να κλείσει γιατί το κράτος του χρωστά γύρω στα 400.000 ευρώ. Αν κάποιος από εμάς θέλει νοσηλεία πρέπει να πληρώνει τα έξοδα περίθαλψης του" ενώ συμπλήρωσε: "Οι πολιτικοί μας έχουν διαλύσει όλη την Ελλάδα. Θέλουν να μας πασάρουν υποκατάστατα φαρμάκων, που υποβαθμίζουν συνεχώς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή μας. Ειδικά εμάς τους συνταξιούχους μας βαρούν αλύπητα από όλες τις πλευρές. Ξέρουν ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας μας δεν μπορούμε να αντισταθούμε".

"Αίσχος σε αυτούς που μας κυβερνούν. Αγωνιστήκαμε για να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη με πολύ αγάπη και δουλειά. Αυτοί που μας κυβερνούν μας κάνανε ζητιάνους στον ίδιο μας τον τόπο. Ντροπή τους".  Ο πρόεδρος των συνταξιούχων μας ενημέρωσε ότι αν και τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση, που υπήρχαν στο παρελθόν στα ιατρεία του ΙΚΑ στην Αίγινα, έχουν εκλείψει και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί, οι ιατροί που εργάζονται στο ΙΚΑ του νησιού έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Κοττάκη στο ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το άρθρο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png