Προσφορά φαρμακευτικής βοήθειας σε σχολεία της Αίγινας από τον ιατρό Σωκράτη Δούκα.

Μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από τον χειρούργο - επειγοντολόγο ιατρό Σωκράτη Δούκα, που ολοκλήρωσε την προσφορά παροχής φαρμακευτικού υλικού σε δύο σχολεία της Αίγινας: στο 1ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο. Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Δούκας αναγνωρίζοντας την έλλειψη φαρμακευτικού υλικού και ειδικών συσκευών, απαραίτητων για τη λειτουργία ενός σχολείου, προχώρησε στην προσφορά αυτών των υλικών προς τις δύο σχολικές κοινότητες. Πιο συγκεκριμένα το υλικό που προσφέρθηκε στα δύο σχολεία ήταν το ακόλουθο: ειδικό επαγγελματικό φαρμακείο, ηλεκτρονικό οξύμετρο, ηλεκτρονικό πιεσόμετρο, φιάλη οξυγόνου και ένας νάρθηκας.


Η παράδοση του φαρμακευτικού υλικού στα δύο σχολεία, συνοδεύτηκε με ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο για τη χρήση τους, που περιελάμβανε πολλές χρηστικές πληροφορίες στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού περιστατικού ή ενός ατυχήματος, από αυτά που συμβαίνουν συχνά στα σχολεία. Τόσο οι διευθυντές του 1ου Δημοτικού και 1ου Γυμνασίου Αίγινας, όσο και οι εκπαιδευτικοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους τέτοιων περιστατικών και έκαναν σχετικές ερωτήσεις. Εκτός από την προσφορά του φαρμακευτικού υλικού, ίσως το πιο σημαντικό "κέρδος" από αυτή την πρωτοβουλία να είναι ότι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μπορούν να αισθάνονται μία επιπλέον ασφάλεια, καθώς ο κύριος Δούκας δήλωσε ότι θα είναι πάντα κοντά τους όταν τον χρειαστούν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png