Στην αθλητική εκπομπή Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal και στον Σταύρο Ρωπαΐτη, μίλησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, θέλοντας να ενημερώσει του κατοίκους του νησιού, αλλά και τους ενδιαφερόμενους φορείς και αθλητές για την πορεία του έργου, αλλά και το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο χώρο των εργασιών.
Το απόσπασμα με την παρέμβαση του Σταμάτη Μαρμαρινού από την εκπομπή Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Αρχικά συνεχάρη τον αθλητή του Ο.Α.Κ.Α. Γιώργο Γιαννούλη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 3 χλμ στον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας είπε: "Οι πρώτοι βέβαια που θέλουμε να τελειώσει το θέμα του γηπέδου είμαστε εμείς σαν Αθλητικός Οργανισμός και σαν Δήμος. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, είναι ότι τα πράγματα δεν γίνονται τόσο απλά. Δεν θα ξημερώσει δηλαδή μία μέρα και θα έχουμε ένα καινούργιο γήπεδο στη θέση ενός παλιού γηπέδου. Υπάρχουν δυσκολίες τις οποίες καθημερινά προσπαθούμε να ξεπεράσουμε. Σήμερα (χθες) όλη την ημέρα την "φάγαμε" στην Περιφέρεια και ασχολούμαστε με το θέμα του γηπέδου". Ο κύριος Μαρμαρινός έθεσε ως παράδειγμα το γήπεδο του Κερατσινίου, θέλοντας να αντιπαραβάλει το έργο που εκτελείται σε ένα γήπεδο (αφορά μόνο την αλλαγή του χλοοτάπητα) από τον ίδιο το Δήμο και το έργο που υλοποιείται στην Αίγινα στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας μέσω της Περιφέρειας.
Με αυτό το παράδειγμα επιχείρησε να εξηγήσει ότι οι διαδικασίες είναι πιο σύνθετες και πιο χρονοβόρες στην περίπτωση της Αίγινας: "Πρέπει να καταλάβουμε ότι αφού θέλουμε ένα καινούργιο γήπεδο πρέπει να κουραστούμε. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Υπάρχουν υπηρεσίες τις οποίες δεν μπορείς να ξεπεράσεις, υπάρχουν δυσκολίες οι οποίες θα ξεπεραστούν με τον καιρό τους. Δυστυχώς, ούτε την αρχαιολογία, για παράδειγμα ενδιαφέρει πότε θα ξαναπαίξει η ομάδα στην Αίγινα ή πότε θα κάνει ο Γιώργος Γιαννούλης ή οποιασδήποτε άλλος προπόνηση. Ουσιαστικά δεν ενδιαφέρουν ούτε και την εταιρία που πήρε το έργο", σημείωσε ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ.
Ο κύριος Μαρμαρινός εξήγησε την πολυπλοκότητα του έργου λέγοντας ότι: "Έχουμε ξεκινήσει από τον Νοέμβρη και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή. Και βέβαια θα μπορούσαν να είχαν λυθεί κάποια προβλήματα πολύ γρηγορότερα, αλλά επιλογή και του Αθλητικού Οργανισμού και του Δήμου, είναι να γίνει το γήπεδο όσο το δυνατόν πιο σύγχρονο. Θέλουμε ένα γήπεδο το οποίο οι αθλητές του στίβου να μπορούν να το χρησιμοποιούν σε όλα τα αθλήματα. Θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε πολύ πιο γρήγορα τα προβλήματα εάν κάναμε 6 διαδρομές στο ταρτάν. Αυτό θέλουμε; Θέλουμε να το ξεπετάξουμε; Ή θέλουμε να περιμένουμε και να γίνει όσο το δυνατόν πιο σωστό γίνεται;".
Ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ αναφέρθηκε σε μία σειρά από τεχνικά ζητήματα, και προβλήματα που έχουν προκύψει από την ιδιομορφία του χώρου. Για παράδειγμα, εξήγησε ότι η υπηρεσία της αρχαιολογίας ζητά την ανασκαφή σε βάθος τεσσάρων μέτρων, όταν οι εκσκαφές έχουν προχωρήσει σε βάθος 2 - 2,5 μέτρων με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει νερά. Κάτι που βέβαια θα γίνει όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΑΟΑ προκειμένου να συνεχιστεί το έργο.
Σημείωσε ότι εάν δεν προέκυπτε το ζήτημα της αρχαιολογίας τώρα θα γινόταν η τοποθέτηση του χλοοτάπητα. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα αλλάζουν και το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, αφού για παράδειγμα για την τοποθέτηση των σωλήνων στα αποχετευτικά, θα πρέπει να τοποθετηθεί μπετόν και όχι μόνο χαλίκια, όπως προέβλεπε αρχικά η μελέτη.