Η ιστορία του Χρήστου Κλώνου και τον προσπαθειών που καταβάλει επί σειρά ετών για τον γιό του Παντελή δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι προσπάθειες του χαρακτηρίζονται από την επιμονή, προκειμένου ο γιος του και όλα τα ΑΜΕΑ να μπορούν να απολαύσουν καθημερινά πράγματα, όπως ένα μπάνιο στη θάλασσα ή μια βόλτα στο λιμάνι και την παραλία χωρίς εμπόδια. Ο κύριος Κλώνος προσπαθώντας να βρει μία άκρη σχετικά με τα θέματα του αιγιαλού, την πρόσβαση και το κολύμπι των ΑΜΕΑ, καταλήγει στην Κτηματική Υπηρεσία, όπου υποβάλει αίτηση για να ενημερωθεί στις 19/5/2017. Η απάντηση που έλαβε από την Κτηματική ήταν ότι είναι δυνατή η τοποθέτηση από τον δήμο, μέσων εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ, με τουλάχιστον μία θέση ανά δημοτική κοινότητα, από τους παραχωρηθέντες κοινόχρηστους χώρους, αιγιαλούς παραλίες κτλ, καθώς και όπου υφίστανται λουτρικές εγκαταστάσεις της προηγούμενης παραγράφου. Οι δήμοι υποχρεούνται επίσης να προβούν στην τοποθέτηση ενός διαδρόμου κάθετα προς την ακτογραμμή, ο οποίος θα επιτρέπει την είσοδο στην ακτογραμμή των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.
Ο κύριος Κλώνος σημειώνει ότι βάσει αυτής της απάντησης της Κτηματικής, ο δήμος είναι υποχρεωμένος να κάνει μία τέτοια κατασκευή ανά δημοτική κοινότητα. Στη συνέχεια κάνει αίτηση στο δήμο στις 2/8/2017 και μαζί επισυνάπτει το ΦΕΚ της Κτηματικής, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο πριν. "Κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να γίνει ούτε τον Αύγουστο, ούτε το χειμώνα, αλλά αυτή η αίτηση εκκρεμεί. Άσε που απάντηση δεν υπάρχει", λέει και όπως εξηγεί το καλοκαίρι ήρθε ξανά και βρίσκεται πάλι στο ίδιο σημείο, δηλαδή χωρίς πρόσβαση στην παραλία. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει σημειώσουμε, ότι το καθημερινό μπάνιο στη θάλασσα, για την αποκατάσταση της υγείας του γιου του, δεν γίνεται για λόγους αναψυχής (όπως άλλωστε δικαιούται κάθε άνθρωπος) αλλά για λόγους θεραπείας, καθώς πρέπει να έχει τη δυνατότητα να περπατά με γυμνά πέλματα πάνω στην άμμο.
Καθώς δεν έλαβε κάποια απάντηση απευθύνθηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος εγκαλεί τον δήμο της Αίγινας 4 Ιουνίου 2018, επισυνάπτοντας, όπως εξηγεί ο κύριος Κλώνος, το ίδιο ΦΕΚ. Για το θέμα έχει μιλήσει με τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, εξηγώντας τους το ζήτημα. Μάλιστα πρόσφατα είχε στείλει και μία επιστολή διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο, στην οποία περιελάμβανε τους αριθμούς των πρωτοκόλλων από όλες τις αιτήσεις που έχει κάνει".
"Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν μου απαντάνε, δηλαδή εγώ αυτό το θεωρώ σαν να με αγνοούν". Σε επόμενη ερώτηση για το τι προτίθεται να κάνει εάν δεν λάβει απάντηση, είπε ότι όλες οι αιτήσεις του είναι επίσημες με πρωτόκολλο και αναφέρει απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη, που τονίζει ότι θα έπρεπε να έχει λάβει απάντηση μέσα σε πενήντα ημέρες.
Περνώντας στο άλλο θέμα, για τις θέσεις parking, εξηγεί τον αγώνα που έχει δώσει για τις θέσεις απέναντι από την Παναγίτσα, λέγοντας μία προσωπική ιστορία. Τρία χρόνια πριν θέλοντας να κατέβει με το παιδί του να παρακολουθήσει το φεστιβάλ στην παραλία, άφησε το αυτοκίνητό του στην περιοχή του "Μιράντα". Έπιασε όμως βροχή. "Φαντάσου τώρα, τι ομπρέλα, τι καροτσάκι", λέει με πόνο.
Έκανε μία καινούργια αίτηση για θέσεις parking ΑΜΕΑ σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της Αίγινας. Η αίτηση κατατέθηκε στον αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό. Εκείνος προώθησε το θέμα στις δημοτικές κοινότητες και ο κύριος Κλώνος έλαβε γραπτώς θετική απάντηση από τον κύριο Μανώλη Λεούση από τον Μεσαγρό για δύο θέσεις στην Αγία Μαρίνα και τον κύριο Δημήτρη Καραγιάννη στην Αίγινα στο κτίριο του Βογιατζή στην παραλία. Συμπλήρωσε επίσης, ότι αν και δεν έχει λάβει το έγγραφο, θετικές ήταν οι αποφάσεις και από τις υπόλοιπες κοινότητες.