Ο κ. Μανώλης Μαυρομάτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

"Η Αίγινα έχει παντού φίλους", είπε ο κύριος Μανώλης Μαυρομάτης, που επισκέφθηκε σήμερα το νησί με την ιδιότητά του ως υποψηφίου ευροβουλευτή με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές του Μαΐου. "Ήρθα να δω παλιούς μου γνώριμους και φίλους, έχω πολλούς φίλους στο νησί σας, περισσότερο όμως από όλα ήρθα για να πω τους λόγους για τους οποίους, τουλάχιστον αυτή την εποχή, θα είμαι και πάλι υποψήφιος για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Για την Ελλάδα υπάρχει ένα μεγάλο διακύβευμα, για τους Έλληνες ακόμα μεγαλύτερο.

Ξεπερνώντας σιγά - σιγά την κρίση, που εδώ και 6 χρόνια περίπου, για όλους τους Έλληνες είναι πάρα πολύ μεγάλη, οι θυσίες τεράστιες, τώρα ξανανθούν έστω και αργά τα χαμόγελα στον κόσμο. Αυτό είναι ένα παρήγορο σημείο, πρέπει να έχουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα για κάτι πολύ πιο μακρινό, για κάτι πολύ πιο διαχρονικό. Πιστεύω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πιστεύω στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πιστεύω στην ευρωζώνη και κυρίως πιστεύω την Ελλάδα και την βλέπω πάντοτε μέσα στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση", είπε ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Μαυρομάτης .

Ο κ. Μανώλης Μαυρομάτης έχει διατελέσει ευρωβουλευτής το 2004, ενώ κατά την διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την υποψηφιότητά στις ευροεκλογές του 2014 συμπλήρωσε ότι: "Είναι μία συνέχεια που θα ήθελα να έχω, γιατί έχουμε πάρα πολλά θέματα αυτή την εποχή να αντιμετωπίσουμε. Χρειαζόμαστε μία ενιαία, δυνατή φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο". Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Μανώλη Μαυρομάτη στο video που συνοδεύει το άρθρο.