Ο αρχιτέκτων Βασίλης Κολώνας προσεγγίζει τον αστικό χώρο στο έργο του Καβάφη.

"O Kαβάφης είναι ο ποιητής της πόλης· η φύση ελάχιστα τον εμπνέει και τον απασχολεί. O αστικός χώρος ορίζει την τοπιογραφία και την εικονογρα φία της ποίησής του. Mια περαιτέρω διάκριση της σύγχρονης πόλης από την ιστορική πόλη παρέχει σημεία εκκίνησης σε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του αστικού χώρου. Για την ιστορική πόλη οι προσεγγίσεις είναι πολλαπλές. O αστικός χώρος παρουσιάζεται σε όλες τις δυνατές μορφές του: Δρόμοι, πλατείες, αγορές, δημόσια κτίρια, χώροι κοινωνικών συναθροίσεων, έντονη παρουσία της οικονομικής λειτουργίας της πόλης".

Ο κύριος Βασίλης Κολώνας είναι αρχιτέκτων,  ιστορικός αρχιτεκτονικής και καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σήμερα το απόγευμα γοήτευσε το κοινό με την εισήγησή του στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας". Μαζί του ο ηθοποιός Ανέστης Κορνέζος και ο φιλόλογος Δημήτρης Νικολόπουλος που πλαισίωσαν την παρουσίαση διαβάζοντας τμήματα από το έργο του Καβάφη, όπου η περιγραφή του αστικού χώρου κυριαρχεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png