Ποιητική βραδιά με την Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ και τον Κώστα Νησιώτη στο Λαογραφικό Μουσείο.

Την τύχη να απολαύσουν την Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ και τον Κώστα Νησιώτη είχαν όσοι παραβρέθηκαν στην προγραμματισμένη εκδήλωση του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας το βράδυ της Παρασκευής. Οι ποιητές Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ και Κώστας Νησιώτης παρουσίασαν ποίηματα από πρόσφατες ποιητικές τους συλλογές. Τους φίλους της ποίησης καλωσόρισε στο Λαογραφικό Μουσείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού κύριος Κώστας Γαλάνης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Το βιογραφικό και το έργο των δύο ποιητών παρουσίασε η κυρία Αρετή Κουκούλη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο τρόπος που παρουσίασε η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ τη σχέση της με την Αίγινα. Ο Κώστας Νησιώτης γεννήθηκε το 1954 στη Χίο. Σπούδασε ναυπηγική στην Αγγλία όπου πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του ασχολούμενος με την χημική έρευνα και την ιστορία των επιστημών. Με το ψευδώνυμο Κώστας Παρίσης έχει μεταφράσει το έργο του Khalil Gibran "Ο προφήτης" (Εκδόσεις Printa, 2001· 2004). Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές "Όταν σβήσουν τα φώτα" (Ίαμβος, 2009), "Βραδινές ψιχάλες" (Ίαμβος, 2010) και τη συλλογή διηγημάτων "Το επιτύμβιο" (Ιδεόγραμμα, 2009). Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρούκ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στην Αθήνα, στη Νότια Γαλλία και Ελβετία (Πανεπιστήμιο Γενεύης). Είναι Διπλωματούχος της Σχολής Μεταφραστών και Διερμηνέων (αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά). Πρωτοδημοσίευσε στην Καινούργια Εποχή το 1956. Άρθρα και δοκίμια για την ελληνική ποίηση και τη μετάφραση της ποίησης έχει δημοσιεύσει σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αναλυτικά για το έργο της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Την ποιητική βραδιά παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Τάκης Βάρτζελης, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Τάσος Κρεούζης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού, καθώς και φίλοι του έργου των δύο ποιητών που γέμισαν με την παρουσία τους την αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png