Βραδιά ποίησης και μουσικής κάτω από το φως του φεγγαριού στην Παχεία Ράχη.


Μία ξεχωριστή, μαγική βραδιά, κάτω από το φεγγάρι επιφύλαξε για τους κατοίκους του νησιού ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος της Παχείας Ράχης "Το Ελλάνιον Όρος". Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20:30 στο προαύλιο του παλιού δημοτικού σχολείου της Παχείας Ράχης με το χαιρετισμό της προέδρου του συλλόγου κυρίας Βίλμα Σινάνογλου να καλωσορίζει και να ευχαριστεί όσους ήταν εκεί, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και φυσικά του χορηγούς της βραδιάς. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από την έναρξη κιόλας της εκδήλωσης η προσέλευση του κοινού ήταν πραγματικά μεγάλη, γεμίζοντας τον προαύλιο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε το καθηγητής κύριος Μ. Κοπιδάκης, που παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με τίτλο "Ο Σεφέρης στην Αίγινα", μετά το πέρας της οποίας η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου απήγγειλε Σεφέρη. Ακολούθησε βίντεο με παλιές εικόνες από την καθημερινότητα και άλλες στιγμές των κατοίκων του χωριού, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Όρους που συνοδευόντουσαν από κείμενα τα οποία έδιναν πληροφορίες για την εποχή.

Εξαιρετική η παρουσία του μουσικού συνόλου "ΗΧΩ Αθηνών" που "πλημμύρισε" με τη μουσική του Θεοδωράκη και Χατζιδάκι την υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά. Τραγούδι: Λένα Στρούλου, πιάνο Παναγιώτης Γιαννακάκης, φλάουτο Θανάσης Καρλάτος, κλαρίνο Ζαν Στράτε, Κωνσταντίνος Μουσιας φαγκότο. Το κοινό σιγοτραγούδησε μαζί με την ορχήστρα, δημιουργώντας μια πραγματικά ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Αίγινας Παναγιώτης Κουκούλης, υποψήφιοι δήμαρχοι Σάκης Σακκιώτης και Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Σοφία Πετρίτη, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος  Γιώργος Σκλάβενας, ο γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ κύριος Σταύρος Μαργαρώνης, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Αφαία Βάντα Βάρτζελη, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου, που απόλαυσε την όμορφη βραδιά.