"Τα σκόρπια χαρτιά της Πηνελόπης" - Παρουσίαση βιβλίου της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρούκ.

agelaki-rouk-00

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, η παρουσίαση του βιβλίου της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη - Ρούκ με τίτλο "Τα σκόρπια χαρτιά της Πηνελόπης". Πρόκειται για μία ποιητική ανθολογία στην οποία έχουν συγκεντρωθεί οι καλύτερες μεταφράσεις του έργου της στα Αγγλικά.

Για την υλοποίηση αυτής τη ανθολογίας η διευθύντρια των Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, Κάρεν Βαν Ντάικ συνεργάστηκε με την Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ για μία δεκαετία. Το βιβλίο, που το εξώφυλλο αποτελείται από σχέδιο του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, που παρουσιάζει την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ ως Πηνελόπη, κυκλοφορεί ήδη στην Αγγλία από τις Εκδόσεις Anvil Press ενώ τον ερχόμενο Μάρτιο θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ από τις εκδόσεις Graywolf Press.



Το Aegina Portal κατέγραψε μέρος από την απαγγελία τον ποιημάτων και δημοσιεύει αποσπάσματα του στο θεωρώντας αυτό το οπτικοακουστικό υλικό πολύτιμο, καθώς όχι μόνο η ποιήτρια απαγγέλλει ποιήματα της, αλλά αυτά τα ακολουθεί και η μεταφρασμένη απαγγελία τους στα Αγγλικά.

Η απαγγελία της Κατερίνας Αγγελάκη Ρούκ είναι τόσο χαρισματική και βιωματική, που το μυαλό δεν μπορεί να αντισταθεί στο να γεννά εικόνες και η ψυχή συναισθήματα.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε το Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο του Αντώνη Κουτσουραδή.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png