"Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα". Ένα "ταξίδι" στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη.


"Ψαρεύοντας έρχεται η θάλασσα" ήταν ο τίτλος της υπέροχης εκδήλωσης που διοργάνωσε το "Σπίτι της Κύπρου", Μορφωτικό Γραφείο Πρεσβείας Κυπριακής Δημοκρατίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ανδρέα Δ. Καψάλη. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής.

Ο στοχασμός, τα λυρικά χρώματα, οι αισθήσεις, η υπερβατική σκέψη του ποιητή συναντούν την πνευματικότητα και την ευαισθησία της μουσικής του Γιώργου Κουρουπού. Τραγούδια ερμήνευσε ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος καλλιτέχνης Τάσης Χριστογιαννόπουλος, ποιήματα διάβασε η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ενώ μουσικά κομμάτια εκτέλεσε στο πιάνο ο Γιάννης Τσανακαλιώτης, σε σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού.
 
Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη και ο κ. Γιώργος Μαντάς, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ανδρέα Δ. Καψάλη.
 
Την ηχητική κάλυψη της βραδιάς και τους φωτισμούς, επιμελήθηκε η εταιρία "ΗχοΟπτική" του κ. Νίκου Δερματά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png