"Καζαντζάκης - Ζορμπάς - Αίγινα". Από τον πολιτιστικό σύλλογο "Ολβία Πόλις".

"Καζαντζάκης - Ζορμπάς - Αίγινα", ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο "Ολβία Πόλις", υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Γιώργος Καλοκέντης, ο οποίος παρουσίασε τους σκοπούς αυτής της πρωτοβουλίας και τους εισηγητές του πάνελ.

Εισηγήσεις έγιναν από τον κύριο Γεώργιο Στασινάκη, πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με θέμα ''Η Ελληνική ταυτότητα του Νίκου Καζαντζάκη'' και από την κυρία Αθηνά Βουγιούκα, φιλόλογο, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής Διεθνούς Εταιρείας φίλων Ν. Καζαντζάκη με θέμα: '' Αφηγητής και Ζορμπάς στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά, δύο πρόσωπα εκ διαμέτρου αντίθετα''.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με την ανάγνωση αποσπασμάτων  του έργου 'Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά'' από τον ηθοποιό Αλέξη Κορνέζο, ενώ παρουσιάστηκαν αποσπάσματα επιστολών του συγγραφέα που αναφέρονται στην Αίγινα. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.

Τέλος, παρουσιάστηκε η έκθεση ''Καζαντζάκης - Ζορμπάς".  Δύο ελεύθεροι άνθρωποι. Η έκθεση γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στην Γενεύη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png