Ο Χορός της Λαμπρής στο Σταυρό της Παλιάς Χώρας.

Το παλιό Αιγινήτικο έθιμο, "το χορό της Λαμπρής", αναβίωσε και φέτος ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας" στην πλατεία της εκκλησία του Σταυρού στην Παλιαχώρα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και συμμετείχαν στην γιορτινή εκδήλωση με το λαογραφικό χαρακτήρα. Μεγάλη Αργία για τους Αιγινήτες σύμφωνα με την παράδοση του νησιού αυτή του Πάσχα, αλλά και των ημερών που ακολουθούσαν. Η πλατεία στην εκκλησία του Σταύρου ήταν τόπος κοινωνικής συνεύρεσης, διασκέδασης, αλλά και σημείο από όπου ξεκινούσε η εκδήλωση της αγάπης των νέων που ήθελαν να παντρευτούν.

Ήταν ένας τόσος ξεκούρασης για τους κατοίκους της Αίγινας που δούλευαν σκληρά στα χωράφια και μια ευκαιρία να ξεδώσουν από την καθημερινότητα. Σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας "Ο Καποδίστριας", αναβιώνει αυτή την παράδοση από το 1980. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το χορό της Λάμπρής όλο και περισσότεροι νέοι και επισκέπτες της Αίγινας, που με αυτόν τον τρόπο βρίσκουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τις ομορφιές του "νησιώτικου Μιστρά" και να γευθούν ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι στην ύπαιθρο.

Δείτε φωτογραφίες από το χορό της Λαμπρής εδώ.


Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κύριος Βασίλης Μουσουλέας, ενώ το χορευτικό τμήμα του συλλόγου που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, συνόδεψαν οι εξαιρετικοί μουσικοί Σουζάνα Ραφαέλ στο βιολί και Νίκος Βενετάκης στο Λαούτο και το τραγούδι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png