"Από τη χελώνα στο φοίνικα". Εγκαίνια για την έκθεση τεκμηρίων της ιστορίας της Αίγινας στο Κυβερνείο.

Μία έκθεση με σημαντικά αντικείμενα - τεκμήρια για την ιστορία της Αίγινας, εκθέματα που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της νεότερης ιστορίας της και που συχνά βρίσκουν την αναφορά τους σε άλλες ιστορικές περιόδους, ξεκίνησε τη λειτουργία της στον ιστορικό χώρο του Κυβερνείου. Τα εκθέματα έχουν ως επίκεντρο την Καποδιστριακή περίοδο και συνομολογούν τον ιστορικό πλούτο του νησιού, αλλά και τον κεντρικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους.

Η έκθεση ξεκίνησε με την τελετή του αγιασμού από τον πρωτοπρεσβύτερο Εμμαννουήλ Γιαννούλη, περιελάμβανε σύντομες από τον π. Εμμανουήλ Γιαννούλη, τον κ. Απόστολο Κασελούρη και τον κ. Σπύρο Γαλάρη που δώρησε έργα του στο Κυβερνείο. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την κυρία Άννα Γιαννούλη, υπεύθυνη του Ιστορικού Αρχείου Αίγινας, που έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορικότητα των αντικειμένων που παρουσιάζονται στην έκθεση. Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία διοργανώθηκε από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Τοπικό Αρχείο Αίγινας και την Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη. έγιναν την Κυριακή. Θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου.  Ώρες επισκέψεων καθημερινά 11:00 - 13:00, τις εργάσιμες ημέρες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png