"Χώρος και Μνήμη της Αίγινας". Με τη συμμετοχή του κυρίου Ιωάννη Βαρβιτσιώτη η εκδήλωση του "Φαντάσου την Πόλη" στο Λαογραφικό Μουσείο.

Στην κατάμεστη αυλή του Λαογραφικού Μουσείου η προβολή του επεισοδίου "Αίγινα" από τη σειρά αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ  "Ένας μοντέρνος Παυσανίας", αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για τη συζήτηση στην εκδήλωση "Χώρος και Μνήμη της Αίγινας", που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο πλαίσιο του προγράμματος "Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013". Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κύριος Νίκος Μπακουνάκης, ενώ συμμετείχε ο κύριος Γιάννης Βαρβιτσιώτης, στο ρόλο ενός "Μοντέρνου Παυσανία" για τις ανάγκες της σειράς, η κυρία Έβη Τουλούπα, αρχαιολόγος, επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων, ο κύριος Γιώργος Θ. Καλόφωνος, ιστορικός - βυζαντινολόγος και η κυρία Ιωάννα Ασμενιάδου-Φωκά, διευθύντρια παραγωγής της σειράς.


Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι τοποθετήσεις κατοίκων του νησιού, τοποθετήσεις που είχαν το στοιχείο της ωριμότητας και της εμπειρίας από τη μακρόχρονη αδιαφορία της επίσημης πολιτείας για τον πολιτισμό και τα βαρύτιμα ιστορικά στοιχεία της Αίγινας. Όπως μπορείτε να δείτε και στο video η τοποθέτηση της κυρίας Μαίρης Γαλάνης Κρητικού δεν άφησε πολλά περιθώρια για την αμέλεια και την ακαμψία των δημοσιών υπηρεσιών επί σειρά δεκαετιών σε αυτό το θέμα, ενώ ο μεστός λόγος και οι ουσιαστικές παρατηρήσεις του κυρίου Μιχάλη Μουτσάτσου έδωσαν μία απόλυτα στοχευμένη ανάδειξη του προβλήματος.

Οι τοποθετήσεις ολοκληρώθηκαν με την αρχικτέκτονα κυρία Νέλλη Σφακιανάκη μέλους της ομάδας Aegina Rising, που είναι ο διοργανωτής του "Φαντάσου την πόλη", να μεταφέρει καταγγελία της ομάδας που αφορούσε την ανάδειξη των πολλαπλών ζητημάτων που σχετίζονται με το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png