Η αρχιτεκτονική στην καθημερινότητα της πόλης, η καθημερινότητα στην αρχιτεκτονική. Συζήτηση με φόντο την Αίγινα.

"Η αρχιτεκτονική στην καθημερινότητα της πόλης, η καθημερινότητα στην αρχιτεκτονική", ήταν το τίλος της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν στην προβλήτα του "ΚΕ". Στη συζήτηση συμμετείχαν o Ανδρέας Γιακουμακάτος καθηγητής αρχιτεκτονικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών,  Αναστάσιος Κωτσιόπουλος καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. και, από το 2008, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Πάνος Παρθένιος επίκουρος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης αρχιτέκτων μηχανικός ΑΠΘ, η  Μαρία Παπαδήμα αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δημήτριος Αυγουστίνος αρχιτέκτων - πολεοδόμος. Τη συζήτηση συντόνισε ο γλύπτης - καθηγητής Α.Π.Θ. Κώστας Βαρώτσος.


Η συζήτηση περιελάμβανε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, σε ζητήματα που αφορούν την αρχιτεκτονική, την παράδοση, την καθημερινότητα των κατοίκων, την Ελλάδα σε σχέση με τις διεθνείς τάσεις, το ιδιαίτερο τοπίο της Αίγινας και παραδείγματα από γνωστά σημεία του νησιού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε επίσης η αυτοκριτική, ο προβληματισμός, αλλά και η ερωτήσεις του κοινού που παρακολούθησε τη συζήτηση. Η εκδήλωση ήταν η τελευταία από το πρόγραμμα εκδηλώσεων της έκθεσης "Φαντάσου την πόλη: Αίγινα 2013". Στο video έχουν καταγραφεί αποσπάσματα από το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης διάρκειας περίπου 88 λεπτών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png