Jean Gabriel Eynard 1775-1863. 150 χρόνια από τον θάνατο του. Μέρος 3ο.

Το τρίτο μέρος των εισηγήσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Jean Gabriel Eynard 1775-1863 παρουσιάζεται στο video που ακολουθεί. Πρόκειται για την ιδιαίτερα σημαντική εισήγηση του Δρ. Ανδρέα Κούκου, νομικού, καθηγητή της Σχολής Εθνικής Αμύνης και πρόεδρο της Εταιρείας Μελέτης Έργου του Ιωάννη Καποδίστρια που είχε τίτλο: "Η εκπαιδευτική πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια". Η εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω της μεγάλης διάρκειάς της τα videos διαμορφώθηκαν σε τρία μέρη.

Στο video παρουσιάζεται επίσης η εισήγηση του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δέδε για το Εϋνάρδειο. Μία σύντομη αλλά ουσιαστικότατη προσέγγιση για αυτό το "γνωστό - άγνωστο" κτίριο. Επιγραμματικά, ο κύριος Δέδες τόνισε ότι πρόκειται για το πρώτο νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε στην Ελλάδα, η αναλογία της χρυσής τομής χαρακτηρίζει και συναντάται σε όλα τα σημεία του κτιρίου. Σημείωσε ότι η  μελέτη που αφορά στη μεταστέγαση της βιβλιοθήκης πρέπει να επικαιροποιηθεί, ενώ για το κτίριο πρότεινε την "ήπια χρήση", διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να "αντέξει πολλά" λόγω μεγάλης ηλικίας. "Άλλες οι ανάγκες για το Κεντρικό Σχολείο, άλλες οι ανάγκες του τώρα" είπε, συμπληρώνοντας ότι να πρέπει "επικαιροποιήσουμε τις ανάγκες μας".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png