Εκδήλωση μνήμης της ιστορικού Γεωργίας Κουλικούρδη για τα παραδοσιακά τραγούδια της Αίγινας.

Με θέμα την έρευνα και το μουσικό αρχείο της ιστορικού Γεωργίας Κουλικούρδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τιμητική εκδήλωση μνήμης του Συλλόγου Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Κώστας Γαλάνης, ενώ χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης. Ακολούθησε η ομιλία από την κυρία Λιλή Πέππα - Σαρρηδημητρόγλου, που παρουσίασε το σχετικό κείμενο από το αρχείο της Γεωργίας Κουλικούρδη για τα παραδοσιακά τραγούδια του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας οι καθηγητές της μουσικής σχολής "Άγιος Νεκτάριος" κύριοι Αθανάσιος Ανδρεάδης, Αλέξανδρος Στρίζινγκ και Σταύρος Σώρρος ερμήνευσαν επιλεγμένα τραγούδια από τη συλλογή της. Η κυρία Λιλή Πέππα - Σαρρηδημητρόγλου παρουσίασε επίσης στοιχεία από την έρευνά της και έκανε μία λαογραφική αναφορά σε πρόσωπα που σχετίζονται με την πρόσφατη παραδοσιακή μουσική του νησιού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πρόσκληση του προέδρου κυρίου Κώστα Γαλάνη προς τη μουσική σχολή "Άγιος Νεκτάριος", για μια μεγάλη μουσική εκδήλωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ακολούθησε συζήτηση και κεράσματα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Κώστας Γεννίτσαρης, Αντώνης Μούρτζης, Βαγγέλης Δέδες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κύριος Γιάννης Ζορμπάς, όπως επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png