Ξεκίνησαν οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα.

Με την παρουσία του Δημάρχου Κερκυραίων κυρίου Κωνσταντίνου Νικολούζου ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του κινηματοθέατρου "Τιτίνα" οι τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις για την έναρξη και λειτουργία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους στην Αίγινα. Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε χαιρετισμούς από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, το Δήμαρχο Κερκυραίων κύριο Κωνσταντίνο Νικολούζο και τον πρόεδρο της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών κύριο Ανάστο Δημητρόπουλου.

Η εκδήλωση, που παρουσίασε και συντόνισε η εκπαιδευτικός κυρία Αναστασία Μπέση, συνεχίστηκε με την παρουσίαση μία ενδιαφέρουσας πρότασης για την “Επανάχρηση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου της Αίγινας“ από τις κυρίες Γεννίτσαρη Παναγιώτα και Σαΐτη Ειρήνη. Η παρουσίαση αφορούσε την πτυχιακή τους εργασία.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τον κ. Δημ. Μεταλληνό Δρ. Ιστορίας, διδάσκων Ιονίου Πανεπιστημίου, με θέμα: "Οι Ελβετικές επιδράσεις στην Εκπαιδευτική Πολιτική του Ιωάννη Καποδίστρια και η προσαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα" και τον κύριο Γεώργ. Σκλαβούνο, πρόεδρο του Κέντρου UNESCO των Ιονίων, με θέμα: "Ο Καποδίστριας ως ηγέτης στρατιωτικός και πολιτικός της Εθνεγερσίας".

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη μουσική συναυλία από τη Σχολή Βυζ. και Παραδοσιακής Μουσικής "Ο Άγ. Νεκτάριος", σε συνεργασία με την Πολυφωνική χορωδία της Αίγινας, με τη συμμετοχή  χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Ασωμάτων και Κοντού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απονομή αναμνηστικών στο δήμαρχο Κερκυραίων και τους εισηγητές της εκδήλωσης. Τα αναμνηστικά από πωρόλιθο είχε φιλοτεχνήσει ο κύριος Σπύρος Γαλάρης. Στο video παρουσιάζονται οι χαιρετισμοί που έγιναν στην αρχή της εκδήλωσης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png