"ΑΦΗ + Μαργαρίτα και... Αίγινε". Στην αίθουσα τέχνης ΕΓΙΝΑ - ΑΙΓΙΝΑ.

Την ευκαιρία να δει από κοντά, το έργο εννέα ιδιαίτερα σημαντικών καλλιτεχνών, έχει το κοινό της Αίγινας, στην έκθεση της αίθουσας τέχνης ΕΓΙΝΑ - ΑΙΓΙΝΑ. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των μελών της ομάδας "ΑΦΗ", των: Judith Allen - Ευσταθίου, Inger Carlsson, Μαρίας Γρηγορίου, Κορίννας Κουτούζη, Δέσποινας Πανταζοπούλου, Γιάννη Παπαδόπουλου, Θεοδώρας Χωραφά, Εύας Χειλαδάκη και Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου. Η ομάδα "ΑΦΗ" ιδρύθηκε την άνοιξη του 1979 από τους Ann Citron, Donna Coson, Μαρία Γρηγορίου, Κορίννα Πολίτη- Κουτούζη, Πατρίκ Κουτούζη, Γιάννη Παπαδόπουλο και Εύα Χειλαδάκη, "ένα σχήμα ενωμένων δυνάμεων και ικανοτήτων. Προτείνει καινούργιες εφαρμογές στις παραδοσιακές τεχνικές και ενθαρρύνει άλλους καλλιτέχνες με πρωτοποριακή δουλειά".

Ο επισκέπτης μπορεί να δει τα κοσμήματα της Κορίννας Κουτούζη σε ασήμι, χρυσό, μπρούτζο και ορείχαλκο, τα υφασμάτινα αγγελάκια της Εύας Χειλαδάκη, εμπνευσμένα από τους πίνακες του Τσαρούχη, τα υφασμάτινα μπολ της Μαρίας Γρηγορίου που είναι φτιαγμένα από ύφασμα και κλωστές, η Θεοδώρα Χωραφά το έργο της οποίας δεν χρειάζεται συστάσεις, ειδικά στους κατοίκους και τους φίλους της Αίγινας, οι "διάφανες" πορσελάνες της Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου, τα ακριλικά του Γιάννη Παπαδόπουλου, η Inger Carlsson που "ζωγραφίζει" με την ραπτομηχανή της. Χωρίς να τα σχεδιάζει πάνω στο ύφασμα, απλά "ζωγραφίζει" τα έργα της με τη ραπτομηχανή. Επίσης, τα κοσμήματα και τα μικρογλυπτά της Δέσποινας Πανταζοπούλο.

Ο ιδιαίτερος τίτλος της έκθεσης, οφείλεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η ομάδα υποδέχεται έναν καλλιτέχνη, που εκθέτει μαζί της τα έργα του, τη Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου στην αίθουσα τέχνης Έγινα - Αίγινα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png