Ομιλία του καθηγητή αρχαιολογίας Florens Felten στο Λαογραφικό Μουσείο.

"Χαίρομαι που μετά από τόσα χρόνια ανασκαφικής έρευνας στην Κολώνα, άρχισα το 1969 σαν φοιτητής, συνέχισα σαν επιμελητής, και μετά σαν διευθυντής των ανασκαφών μέχρι το 2011. Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να σας παρουσιάσω συνοπτικά τα αποτελέσματα των ανασκαφών του πανεπιστημίου του Salzburg. Για αυτό ευχαριστώ ιδιαίτερα τους φίλους Κώστα Γαλάνη και Χαράλαμπο Πέννα που σήμερα δεν μπορεί να είναι εδώ, οι οποίοι μου έκαναν την πρόσκληση να μιλήσω στο Λαογραφικό". Είπε ο Florens Felten ξεκινώντας την παρουσίαση μιας εντυπωσιακής πορείας στο χώρο και το χρόνο του περίφημου λόφου της "Κολώνας".

Το υλικό του video, προφανώς πολύτιμο για τους κατοίκους του νησιού, αποτελεί τη συνοπτική παρουσίαση ενός έργου ζωής, που τιμά τον πολιτισμό και την ιστορία της Αίγινας. Τον καθηγητή Florens Felten, προλόγισε εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, που ήταν μαζί με την ΚΕΔΑ ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ο κύριος Κώστας Γαλάνης. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png