Στο Aegina Portal μίλησε επίσης η κόρης της, η Ελένη Παρασκευά, που παρουσίασε την αγάπη της μητέρας της για την Αίγινα, αλλά και για τη ζωγραφική, καθώς και τα θετικά σχόλια που είχε δεχθεί από τους Νικολάου και Μόραλη για τη ζωγραφική της. Ο κύριος Γιώργος Καλόφωνος εξηγεί ότι το έναυσμα για αυτή την έκθεση έδωσε η έκθεση ζωγραφικής που είχε γίνει κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ φιστικιού στον Πύργο Μαρκέλλου, έκθεση στην οποία παρουσιάστηκαν έργα της Στέλλας Κάππου.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου, και οι ώρες λειτουργίας είναι 10:00-13:00 και 17:30-21:00. Η επιλογή της περιόδου που γίνεται η έκθεση δεν είναι τυχαία, καθώς έχει ως σκοπό να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για τους μαθητές του νησιού, ως μέρος των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Από τη Δευτέρα, άλλωστε, αναμένεται ότι τα σχολεία του νησιού θα επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο για να δουν από κοντά τους πίνακες της Στέλλας Κάππου.
Η Στέλλα Κάππου γεννήθηκε στην Αίγινα. Λάτρευε το μοναδικό Αιγινήτικο τοπίο, τα χρώματά του, τα δειλινά του και τη θάλασσα. Αποφοίτησε από το "Ελληνικό Σπίτι" με καθηγήτρια την Αγγελική Χατζημιχάλη και δάσκαλο τον ζωγράφο Αγήνορα Αστεριάδη, από τον οποίο πήρε τα πρώτα και μοναδικά μαθήματα. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, από πολύ νωρίς ανακάλυψε το ταλέντο της στη ζωγραφική, την οποία και λάτρευε και έγινε σε όλη της τη ζωή η "όαση" στην οποία δραπέτευε από τις, κατά καιρούς, σκληρές όψεις της ζωής της. Αυτοδίδακτη ζωγράφος, κέρδισε τους επαίνους του Νίκου Νικολάου και του Γιάννη Μόραλη, οι οποίοι την θεώρησαν έτοιμη ζωγράφο καθώς με την καθαρή ζωγραφικής αποτύπωνε όλα τα χρώματα της ημέρας. Άρχισε με ακουαρέλα και μετά δούλεψε σε λάδι τα θέματά της. Ζωγράφισε τοπία, λουλούδια, καρπούς, ακρογιαλιές, σπίτια, εκκλησίες, λιμανάκια και θάλασσες της Αίγινας. Πέθανε πλήρης ημερών τον Ιούλιο του 2007.